Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mai 2010 - Anul XV, nr. 105 (4396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ecologizare

Sute de voluntari vor curăţa astăzi malurile pârâului Negrişoara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de voluntari, veniţi din toată ţara, vor curăţa astăzi malurile pârâului Negrişoara de gunoaiele depozitate acolo ori aduse de ape, într-o campanie de ecologizare menită să atragă atenţia localnicilor asupra importanţei colectării selective şi protejării cursurilor de apă.

Campania de ecologizare de astăzi face parte din proiectul “Paşaportul Verde” şi este iniţiată de Asociaţia Tăşuleasa Social şi Coca-Cola HBC România, fiind susţinută de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Parcul Naţional Călimani.

Aproximativ 250 de angajaţi ai Coca-Cola HBC România şi familiile acestora s-au oferit voluntari şi vor curăţa malurile pârâului Negrişoara, alături de tinerii voluntari din cadrul Asociaţiei Tăşuleasa Social.

 

Tichete valorice, în schimbul sacilor cu PET-uri şi ambalaje

În aceeaşi zi, voluntarii vor merge din casă în casă şi le vor vorbi localnicilor despre efectele dezastruoase ale depozitării deşeurilor în natură.

În acelaşi timp, ei vor oferi o soluţie pentru această problemă: colectarea selectivă a deşeurilor. Tinerii vor împărţi saci de colectare a plasticului, care vor fi predaţi ulterior unui colector local. În schimbul sacilor cu PET-uri şi ambalaje reciclabile, sătenii vor primi tichete prin care vor beneficia de diminuarea taxei de salubrizare. Acest mecanism este realizat în cooperare cu autorităţile locale.

„Absenţa colectării selective în zonele rurale reprezintă principalul factor de poluare cu deşeuri de ambalaje. Noi experimentăm acum o soluţie ce ar putea fi folosită la rezolvarea acestor probleme şi în alte localităţi. Aceasta ar putea fi soluţia care să oprească poluarea apelor, una dintre problemele importante pe care încercăm să le rezolvăm prin proiectelor noastre de responsabilitate socială“, a declarat Laura Sgârcitu, specialist în programe comunitare la Coca-Cola HBC România.

„Tăşuleasa Social se luptă de cinci ani cu efectele devastatoare ale depozitării deşeurilor în natură. Prin proiectul Paşaportul Verde am încercat să ajungem însă la cauzele care duc la această situaţie. Gestionarea gunoaielor în zonele rurale este dezastruoasă, iar voluntarii noştri au înţeles cel mai bine acest lucru: în locurile curăţate de ei, deşeurile erau depozitate la loc imediat. Paşaportul Verde îşi propune să îi informeze pe localnici cu ajutorul tinerilor voluntari despre efectele negative ale aruncării gunoaielor în natură. Proiectul nostru are o puternică latură educativă: activităţile de voluntariat nu trebuie să înlocuiască societăţile de salubrizare”, a adăugat Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social.

Implicarea Coca Cola şi a Asociaţiei Tăşuleasa în proiecte de protejare a mediului în judeţul Suceava au fost vizibile în ultimii ani, atât prin acţiuni de curăţare a albiilor unor râuri şi pârâuri, cât şi prin plantări de arbori pe hectare de teren.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de voluntari vor curăţa astăzi malurile pârâului Negrişoara.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de voluntari vor curăţa astăzi malurile pârâului Negrişoara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei