Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mai 2010 - Anul XV, nr. 105 (4396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cercetări îndelungate

Capii grupării care făcea contrabandă cu ţigări, monitorizaţi încă din 2009

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Capii reţelei de contrabandă anihilate zilele trecute în urma unei acţiuni în forţă a structurilor de combatere a crimei organizate erau monitorizaţi încă din 2009, după ce s-au adunat primele indicii despre activitatea infracţională a acestora ei fiind monitorizaţi timp de aproximativ un an şi jumătate. Informaţia a fost făcută publică ieri, într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Suceava.

 

După cum am relatat şi în ediţiile anterioare ale ziarului nostru, marţi dimineaţă, zeci de poliţişti şi jandarmi, coordonaţi de şeful DIICOT Suceava, au efectuat, simultan, 11 percheziţii domiciliare, în Straja, Falcău şi Vicovu de Sus, căutând zece indivizi despre care aveau informaţii că făceau parte dintr-o reţea de contrabandă cu ţigări, ce funcţiona în strânsă colaborare cu mai mulţi ucraineni.

 

Ţigări, bani, telefoane, o maşină, o puşcă, chingi şi hamuri, ridicate după percheziţii 

De la domiciliile suspecţilor au fost ridicate aproape 290.000 de ţigarete de provenienţă ucraineană şi moldovenească, cu o valoare de piaţă de 128.610 lei, 16.120 euro, 11.800 lei, 1.710 lire, un autoturism marca Volvo folosit în acţiunile de contrabandă, 30 de telefoane mobile, 31 de cartele SIM, 21 de chingi şi hamuri artizanale, care erau utilizate la transportul ţigărilor, o puşcă, şase cartuşe de vânătoare şi un binoclu.

Anchetatorii au mai dezvăluit că încă de pe 2 decembrie 2009 s-a înregistrat un dosar privind şase dintre indivizii săltaţi în această săptămână, pas cu pas adunându-se probe privind existenţa grupării şi fiind identificaţi şi alţi membri, de la cei implicaţi efectiv şi până la cumpărători de mari cantităţi ţigări de contrabandă. În afara a 11 membri români ai reţelei, din zonele Falcău, Straja şi Vicov, din grupare mai făceau parte şi cinci ucraineni, cei care treceau şi cel mai adesea baxurile peste graniţă.

 

Cinci dintre membrii grupării, după gratii

Aurel Chelba, zis Povârlac, şi Florin Lucian Ilaş, zis Preaînaltu, din Vicovu de Sus, Vasile Botnar, Nicolaie Botnar şi Dănuţ Ursulean, zis Blondu, din Straja, şi Pavel Ilie Chideşa, din Falcău – Brodina, consideraţi de procurorii DIICOT capii părţii române a reţelei, au fost prezentaţi, miercuri seară, Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au admis cererea doar în cazul primilor cinci, pe numele fiecăruia fiind emis câte un mandat de arestare pentru 30 de zile, în timp ce lui Pavel Ilie Chideşa i s-a pus doar interdicţia de a părăsi ţara.  

În cazul acestuia din urmă procurorii au înaintat imediat recurs, cerând arestarea, de asemenea şi cei cinci care au primit  mandate făcând la rândul lor recurs împotriva măsurii de reţinere.

 

Ucrainenii, rol foarte important în reţea

Procurorul şef al DIICOT Suceava a declarat, ieri, pentru ziarul nostru, că partea ucraineană a reţelei avea un rol foarte important în toată afacerea, subliniind totodată că „atâta timp cât contrabanda nu este tratată serios în Ucraina, fenomenul este imposibil de stopat”.

De precizat că în cursul cercetărilor s-a documentat faptul că în perioada de activitate a grupării, membrii acesteia au traficat cantitatea de 106.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, prejudiciul cauzat bugetului ridicându-se la suma de peste 100.000 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Capii grupării care făcea contrabandă cu ţigări, monitorizaţi încă din 2009.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Capii grupării care făcea contrabandă cu ţigări, monitorizaţi încă din 20094.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :P trimis de
( 7 mai 2010, 12:53:47
fratilor aqum ca aty devenit celebrii, vedety voi succes p capu vostru......nu plangety dupa telefoane... nici dupa rumegus.....aqum de chingii si hamirii le trebuia la organe ca o pusca nu le ajungea sa se omoare,,,:))apropoo.......chia in halu asta le trebu 1 an jii jumate sa adune nijte probe...????nu mai publicaty asemebea articole ca i ingropaty de tot,,,,,,,poftim dovada ce tare se omoara ei q serviciu....se aduna pierderii de mii de euro ji lor le trebu un an jumate sa i anihileze.......si cand i vb de o actiune urla ca boiii si sperie copii minorii....draqu sa i ia.....
1.1  RE: :P trimis de
( 7 mai 2010, 19:51:12
Esti atat de proasta incat ma amuzihappy
2.   Pt taranu de sus... trimis de
( 8 mai 2010, 00:59:31
ti`a trece amuzamentu drace......
3.   Pt taranca de sus trimis de
( 8 mai 2010, 04:32:09
Pun pariu ca esti din localitatea YQIJKYQJKIJKY....se pare ca asa se scrie pe acolo...sau poate esti grefiera de la primul articol...
3.1  RE: Pt taranca de sus trimis de
( 8 mai 2010, 07:22:51
Stai linistit ca e venit calare pe norul vulcanic, dar bate vantul si se duce inapoi in muntii lui unde nu are semnal ca sa mai poata comentahappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei