Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mai 2010 - Anul XV, nr. 105 (4396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Casa de Pensii a plătit 3,7 milioane de lei pentru ajutoare de deces

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Judeţeană de Pensii Suceava a plătit, de la începutul acestui an, peste 3,7 milioane de lei reprezentând ajutoare de deces. Directorul coordonator al acestei instituţii, Camelia Chitul, a precizat că valoarea ajutorului financiar pe care statul îl acordă în cazul decesului unui pensionar sau al unui asigurat din sistemul asigurărilor sociale este în momentul de faţă cu aproape 8% mai mare faţă de anul trecut. Chitul a arătat că, începând cu data de 30 ianuarie 2010, valoarea ajutorului de deces este de 1.836 de lei pentru pensionari şi de 851 lei pentru un membru de familie decedat.

Camelia Chitul a mai spus că în primele patru luni ale acestui an, suma totală achitată de către Casa Judeţeană de Pensii Suceava pentru 2.100 de ajutoare de deces a fost de 3,758 milioane de lei.

 

Ajutoarele de deces pot fi solicitate în termen de trei ani

Directorul Casei de Pensii Suceava a precizat că ajutoarele de deces pot fi solicitate pe baza actelor justificative, respectiv o cerere tip care poate fi obţinută de la sediul acestei instituţii, cupoanele de pensie ale persoanei decedate pentru toate categoriile de pensie de care a beneficiat, certificatul de deces în  original şi copie, actul de identitate al solicitantului în original şi copie, certificatul de naştere al solicitantului, original şi copie, certificatul de căsătorie, precum şi o declaraţie notarială din care să reiasă faptul că solicitantul a suportat  cheltuielile legate de înmormântare.

„Ajutoarele de deces pot fi solicitate în termen de prescripţie de trei ani, calculat de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite. Cuantumul acestuia se  achită la nivelul cuvenit, la data decesului înscrisă în certificatul de deces”, a spus Camelia Chitul.

Ea a mai adăugat că în cazul persoanelor care au decedat în intervalul 01-14 ale unei luni, pentru a încasa pensia pe luna în care s-a înregistrat decesul, solicitantul trebuie să prezinte actele de stare civilă. Potrivit legii, pensia aferentă lunii în care s-a înregistrat decesul poate fi solicitată doar de rudele de gradul I, soţ, soţie, mamă, tată, fiu, fiică, şi de către cei care au testament şi certificat de moştenitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa de Pensii a plătit 3,7 milioane de lei pentru ajutoare de deces.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Casa de Pensii a plătit 3,7 milioane de lei pentru ajutoare de deces0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei