Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mai 2010 - Anul XV, nr. 105 (4396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lipsă case de marcat

Garda Financiară a suspendat activitatea a 200 de comercianţi din pieţe

Vineri, 7 Mai 2010 (15:51:05)

Comisarii Gărzii Financiare Suceava au suspendat activitatea la 200 de comercianţi din pieţele şi târgurile din judeţ care nu aveau case de marcat fiscale. Directorul coordonator al acestei instituţii, Ionuţ Vartic, a precizat că pe tot parcursul lunii aprilie a.c., comisarii financiari au verificat 281 de agenţi economici care comercializau produse de larg consum în pieţele, târgurile şi oboarele din între judeţul. Vartic a subliniat că verificările nu au fost făcute la persoanele care comercializat produse agricole sau produse autohtone. 
El a arătat că la 200 dintre cei 281 de agenţi economici verificaţi s-a constatat că nu aveau aparate de marcat electronice fiscale, activitatea acestora fiind suspendată până la intrarea în legalitate. 
Ionuţ Vartic a mai declarat că, în urma verificărilor, comisarii financiari au aplicat amenzi de peste 520.000 de lei (5,2 miliarde de lei vechi). În acelaşi timp, s-a confiscat o sumă de 7.935 de lei, precum şi produse în valoare de aproximativ 25.000, pentru care comercianţii nu au putut să prezinte documente legale de provenienţă. 
Directorul Gărzii Financiare Suceava a precizat că, în cursul lunii aprilie a.c., comisarii financiari au verificat 734 de agenţi economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi în valoare de peste un milion de lei. Tot în luna aprilie s-a dispus confiscarea unor sume de 9.535 de lei şi a unor bunuri fără acte de provenienţă, de 33.656 de lei. Nu în ultimul rând, Ionuţ Vartic a mai spus că valoarea impozitelor şi taxelor stabilite suplimentar la firmele care nu şi-au achitat datoriile faţă de bugetul de stat a fost de un milion de lei, fiind întocmite şi 17 plângeri penale. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Garda Financiară a suspendat activitatea a 200 de comercianţi din pieţe.
 Vizualizări articol: 1022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Garda Financiară a suspendat activitatea a 200 de comercianţi din pieţe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei