Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mai 2010 - Anul XV, nr. 105 (4396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectură

Locuitorii din Grăniceşti îşi vor terenurile de sub apă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de reprezentanţi ai locuitorilor din comuna Grăniceşti care deţin terenuri sub luciu de apă au venit, ieri, la Prefectura Suceava pentru a găsi soluţii prin care să poată intra în posesia proprietăţilor. În cadrul discuţiei pe care au avut-o cu prefectul Sorin Popescu, proprietarii au explicat că, deşi deţin titluri de proprietate de mai mulţi ani, nici până în prezent nu au reuşit să-şi recupereze terenurile. De precizat că pentru terenul pe care în momentul de faţă este un iaz, respectiv 43,86 de hectare, au fost eliberate 142 de titluri de proprietate.

În urma discuţiilor avute cu cei 25 de proprietari de terenuri aflate sub luciu de apă, prefectul Sorin Popescu le-a sugerat acestora ca toţi cei care deţin titluri de proprietate în zona respectivă să se asocieze, astfel încât să poată administra respectivul iaz. Popescu a explicat că la sfârşitul lunii aprilie a.c. a înaintat o propunere de modificare a unui articol din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniul proprietăţii. Propunerea Prefecturii este ca foştii proprietari persoane fizice cărora nu li s-a restituit terenul şi pe ale căror vechi amplasamente se află amenajări piscicole, aflate în proprietatea statului, restituirea se face prin acordarea de acţiuni la societatea care administrează amenajarea piscicolă, cu obligaţia de a le menţine destinaţia. Acţiunile ar urma să se acorde proporţional cu suprafaţa de teren pentru care s-a restituit dreptul de proprietate, iar stabilirea numărului de acţiuni ar urma să se facă prin Hotărâre de Guvern.

În acelaşi timp, Sorin Popescu a precizat că împreună cu cei 25 de proprietari de terenuri a convenit ca în cursul săptămânii viitoare să aibă loc o nouă întâlnire, la care să participe şi reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare şi ai primăriei din Grăniceşti.

„Vrem să vedem cine administrează în  momentul acesta iazul respectiv. În acelaşi timp vrem să vedeam care este posibilitatea ca proprietarii de terenuri aflate sub luciu de apă să se asocieze pentru a putea administra ei acel iaz”, a mai spus prefectul de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din Grăniceşti îşi vor terenurile de sub apă.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Locuitorii din Grăniceşti îşi vor terenurile de sub apă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei