Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2010 - Anul XV, nr. 103 (4394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În aşteptare

Suceveanul care a omorât patru oameni, la un pas de a fi pus în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean care a ucis patru oameni, pe soţia şi fiul său şi alte două femei, este la câteva ore de a fi pus în libertate. Verdictul se va da astăzi de către un magistrat de la Judecătoria Iaşi, după ce Comisia de eliberare din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a decis că Toader Covali, de 63 de ani, îndeplineşte condiţiile pentru a ieşi din închisoare. 

„Am o familie formată din doi copii. Dacă puteţi să mă puneţi în libertate, vă mulţumesc”, a fost apelul bărbatului condamnat pe viaţă către judecătorul care a analizat cererea. Cererea a fost susţinută şi de avocatul care l-a reprezentat în faţa instanţei ieşene, care a precizat că Toader Covali îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru a fi eliberat. În replică, procurorul de caz a marşat pe gravitatea faptelor comise de bărbatul din Rădăuţi şi a precizat că acesta prezintă un pericol social şi nu ar trebui eliberat. Şedinţa s-a suspendat după un sfert de oră, iar judecătorul a anunţat că va da un verdict în cursul acestei zile.

 

Povestea halucinantă a celor patru crime

Prima crimă a fost comisă de rădăuţeanul Toader Covali în 1993, iar pradă furiei sale a căzut chiar soţia sa, Maria. Supărat că nu poate pune mâna pe o moştenire care credea că i se cuvine, bărbatul s-a apucat de băut. Sătulă de atitudinea agresivă a soţului, femeia l-a ameninţat într-o seară că-l duce la Psihiatrie.

„M-am enervat, am pus mâna pe topor şi i-am crăpat capul. Cum putea soţia mea să spună că eu sunt nebun. Nu am fost nici o clipă nebun, ştiam foarte bine ce fac şi că am dreptate. Am iubit-o foarte mult. Însă eu m-am ghidat după o vorbă: femeia te urcă, femeia te coboară şi tot femeia te omoară. Decât să mă omoare ea, adică să mă interneze la Socola, mai degrabă am ucis-o eu. A fost o greşeală. I-am dat cu toporul, doar nu am împuşcat-o”, a declarat Toader Covali în urmă cu doi ani.

Bărbatul avea trei copii cu femeia. Unul dintre băieţi, Viorel, în vârstă de 16 ani, era acasă în momentul în care tatăl i-a omorât mama. Deşi era fiul său, l-a eliminat pentru că a asistat la crimă.

“Viorel îmi era mai drag ca lumina ochilor. Dar nu mă simt vinovat pentru moartea lui. Viorel a dat cu capul în topor. Eu am ieşit nervos din casă şi am vrut să-l împing, nu să-l omor”, a mai povestit senin Toader Covali.

Şirul crimelor comise de bărbat nu se opreşte însă aici. Declarat iresponsabil de medici, bărbatul a fost internat la Secţia de la Grajduri a Spitalului Socola din Iaşi. Aici s-a îndrăgostit de o femeie abia trecută de 30 de ani. Au devenit apropiaţi şi li s-a permis să locuiască în aceeaşi cameră a spitalului. În 1996, aflând că rudele vin să o ia acasă pe femeie, a omorât-o cu cruzime. Anchetatorii au stabilit, la acea vreme, că bărbatul nu a suportat gândul că va rămâne singur.

“Am iubit-o foarte mult şi urma să mă căsătoresc cu ea. Nu era nimic ilegal în asta. Înainte de a veni rudele să o ia acasă am ucis-o, pentru că ea m-a provocat şi a pus cuţitul pe masă”, a mărturisit Covali.

Nu a fost totul. După ce şi-a măcelărit iubita, Toader Covali a intrat în camera de gardă şi le-a atacat pe asistentele medicale şi bucătăresele care i-au ieşit în cale. O tânără de 29 de ani, asistentă medicală la spital, a fost şi ea înjunghiată mortal de asasin. Bărbatul a intrat apoi în bucătărie şi a înjunghiat mai multe bucătărese, fiind imobilizat în cele din urmă.

„O cunoşteam din vedere pe asistentă, dar eram sub influenţa medicamentelor şi nu mai ştiu de ce am ucis-o”, s-a justificat rădăuţeanul. După ce a comis şi aceste două crime, bărbatul a primit condamnare pe viaţă, fiind închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul care a omorât patru oameni, la un pas de a fi pus în libertate.
 Vizualizări articol: 1015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Suceveanul care a omorât patru oameni, la un pas de a fi pus în libertate4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu cred ca il elibereaza trimis de
( 5 mai 2010, 12:01:46
Eu sunt sigur ca nu-l elibereaza. Omul asta a ucis de 2 ori, in perioade diferite. De fiecare data a ucis persoane dragi lui. Judecatorii nu-l vor elibera acum. Sunt convins de asta.
2.   Nu cred ca il elibereaza trimis de
( 5 mai 2010, 12:02:17
Eu sunt sigur ca nu-l elibereaza. Omul asta a ucis de 2 ori, in perioade diferite. De fiecare data a ucis persoane dragi lui. Judecatorii nu-l vor elibera acum. Sunt convins de asta.
2.1  RE: Nu cred ca il elibereaza trimis de
( 5 mai 2010, 22:43:30
daca il vor elibera,atunci ii vor semna condamnarea la moarte a celuilat fiu.Cunosc cazul si stiu ca atunci baiatul a scapat de mina tatalui urcindu-se in podul casei,blocind usa si urlind disperat dupa ajutor.Sora lui era la scoala cind s-a petrecut toata grozavia,altfel cred ca ar fi ucis-o si pe ea.Stiu ca din puscarie trimitea scrisori copiilor in care le spunea ca va veni acasa si va duce la sfirsit ce a inceput,traumatizindu-i pe copii.
3.   INTR-O TARA CA ROMANIA... trimis de
( 5 mai 2010, 12:05:56
...lipsita de frica lui Dumnezeu ,totul este posibil! Daca un asemenea individ este nebun, locul sau este la balamuc,daca este constient de faptele sale, locul lui e la puscarie pe viata! Dar daca cineva elibereaza un asemenea specimen pe motiv ca are doi copii de crescut este mai nebun decat el si mai demn de a face puscarie pe viata in locul sau! Dar ce mai conteaza intr-o Romanie atat de decazuta moral!Cu cativa ani in urma un fost sef de Politie a Timisoarei,teapan de beat la volan a omorat 5 (cinci !)oameni nevinovati si dupa vreo 3-4 ani de procese a primit...4 ani de "puscarie" cu suspendare!!! S-atunci, te intrebi: care-i diferenta dintre cei doi ? Bine ca face puscarie un nenorocit care,mort de foame fiind,a fost prins furand doi cremvursti dintr-o alimentara...Ca la noi la nimeni...O zi buna va doresc!
4.   Corect trimis de
( 5 mai 2010, 15:09:55
mi se pare corect sa fie lasat in libertate, nu? omul are o familie formata din 2 copii. Uita cu desavasire de familia pe care ar fi trebuit s-o aiba, formata din 3 copii si o sotie. Trebuia lasat in libertate, ca peste cativa ani sa poata sa spuna: "am o familie formata dintr-un copil. Celalalt a dat cu capul in parul pe care-l tineam in mana. Nu stiu de ce. Cred ca s-a sinucis de dorul mamei si a fratelui." Sper ca judecatorii au mai multa minte ca el!
5.   Exista si alta cale trimis de
( 5 mai 2010, 20:32:47
Viata multa nu mai are asta in libertate. Si cu asta cred ca am concluzionat cam cum ii suna viitorul lui.
Sa se tina minte, copiii cresc, cu timpul. Si partea nasoala este ca nu uita si nu iarta astfel de fapte. Respectivul o fi fost el om falnic si puternic dar totusi varsta isi spune cuvantul usor usor.
Asadar toate au o rezolvare, intr-un fel sau altul. Iar asta cred ca si-o merita din plin.
6.   Hahaha :)) trimis de
( 5 mai 2010, 23:25:47
Rad pentru ca, daca il elibereaza, imi imaginez motivarea judecatoruluilaughing) Oh...super

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei