Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2010 - Anul XV, nr. 103 (4394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Realizare

Oraşul Siret, membru oficial al Asociaţiei Douzelage

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 29 aprilie - 2 mai, în localitatea Susice, din Cehia, s-a desfăşurat cea de-a 19-a întâlnire generală a Asociaţiei Douzelage, asociaţie ce cuprinde câte un oraş de mici dimensiuni din fiecare ţară a Uniunii Europene, prilej cu care Siretul a fost primit în mod oficial în această organizaţie.

Primarul Siretului, Adrian Popoiu, cât şi reprezentantul local al Douzelage, Viorel Haiura, au semnat oficial intrarea în organizaţie, împreună cu preşedintele Douzelage, Ed. Weber.

Această înfrăţire, după cum susţin reprezentanţii din Siret, deschide poarta spre multiple colaborări din domeniul cultural, sportiv şi al schimburilor de tineret, această organizaţie fiind cunoscută ca una dintre cele mai active din Europa.

În acelaşi timp, această înfrăţire deschide şi o importantă uşă în domeniul economic şi al atragerii de potenţiale investiţii. Întâlnirea de anul viitor va avea loc la Granville, locul de naştere al „Douzelage”, moment în care se vor celebra 20 de ani de la înfiinţare.

 

Mândrie şi responsabilizare

În unanimitate, toate cele 21 de ţări prezente, Grecia şi Finlanda lipsind din motive obiective, şi-au manifestat deschis acordul faţă de aderarea Siretului la această prestigioasă organizaţie, considerată model de bune practici de către Consiliul Europei.

În cadrul întâlnirii generale a Asociaţiei Douzelage, pe lângă o prezentare a oraşului Siret şi a bogăţiei Bucovinei, a fost organizată şi o cină tradiţională şi o expoziţie de pictură cu imagini reprezentative din acest mic oraş bucovinean, realizate de artistul local Ovidiu Buzec.

„Este un moment de mândrie, dar şi de responsabilizare pentru o comunitate atât de mică precum cea din Siret. Sperăm să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor şi să fim printre cei mai activi membri ai Douzelage, reuşind să oferim prin această organizaţie un stimul şi experienţe inedite atât tinerilor sireteni, dar şi celor de diferite vârste cu veleităţi artistice, sportive sau ecologice. Cred că un oraş mic trebuie să depună mai mult efort decât unul mare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor, iar o organizaţie prestigioasă şi cu experienţa Douzelage-ului nu face decât să vină în întâmpinarea nevoilor specifice micilor oraşe europene”, a declarat primarul Adrian Popoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oraşul Siret, membru oficial al Asociaţiei Douzelage.
 Vizualizări articol: 971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Oraşul Siret, membru oficial al Asociaţiei Douzelage5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei