Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2010 - Anul XV, nr. 103 (4394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune în forţă

Percheziţii şi indivizi săltaţi de „Crima Organizată”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O adevărată armată de poliţişti şi jandarmi, sub coordonarea şefului Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Marius Cazac, a descins, ieri dimineaţă, simultan, în zece locaţii din trei comune aflate în apropiere de graniţa cu Ucraina, în căutarea unor indivizi despre care s-au adunat probe că făceau parte dintr-o reţea de contrabandă cu ţigări.

Percheziţiile au avut loc în satul Falcău, comuna Brodina, în cătunul Jitărie din comuna Straja şi în oraşul Vicovu de Sus, continuând până la amiază, de la domiciliile câtorva dintre suspecţi fiind ridicate zeci de mii de pachete de ţigări trecute fraudulos peste graniţă. 

Ulterior, din jurul orei 16.00, suspecţii luaţi de acasă au fost aduşi, unul după altul, la sediul DIICOT Suceava, audierile continuând, aseară, până după închiderea ediţiei. 

Procurorul şef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, a declarat că în acest caz este vorba de o grupare de crimă organizată care desfăşura contrabandă calificată, existând probe că reţeaua funcţiona încă din decembrie 2009.

 

Zece membri ai grupării căutaţi, şapte găsiţi şi aduşi la audieri

El a precizat că percheziţia a vizat zece indivizi, din care şapte au fost săltaţi de acasă şi aduşi la DIICOT Suceava pentru audieri. Alţi doi care vor fi cercetaţi în acest dosar sunt plecaţi în străinătate, în timp ce al zecelea ar fi reuşit să dispară înainte ca „mascaţii” să-i intre în locuinţă. O parte dintre cei aduşi la Suceava pentru audieri, a mai precizat procurorul şef, au mai fost cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări. Anchetatorii au refuzat să ofere mai multe date despre această reţea, anunţând că vor prezenta detalii în cursul zilei de astăzi. 

Din informaţiile pe care am reuşit să le adunăm, indivizii săltaţi ieri de DIICOT sunt Pavel Ilie Chideşă, din Falcău, Dănuţ Ursulean şi Nicolai Bodnar (din casa căruia s-au ridicat în jur de 10.000 de pachete de ţigări de contrabandă), din Jitărie-Straja, Aurel Chelba şi Constantin Reuţ, din Vicovu de Sus, şi Daniel Bordanciuc şi Florin Lucian Ilaş.

Audierile au continuat până astă-noapte, pasul următor fiind prezentarea acestora în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

 La descinderile de ieri dimineaţă au fost mobilizaţi ofiţeri de la Biroul de Contrabandă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, „mascaţi” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al IPJ Suceava şi de la Jandarmerie, oameni ai legii de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava şi lucrători de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă.

În ediţia de mâine a ziarului nostru vom reveni cu mai multe informaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii şi indivizi săltaţi de „Crima Organizată”.
 Vizualizări articol: 1627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 19 voturi
Percheziţii şi indivizi săltaţi de „Crima Organizată”4.1519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei