Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2010 - Anul XV, nr. 103 (4394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză

Apometrele la fântâni, obligatorii doar pentru pensiunile şi birturile de la ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cârciumarii, proprietarii de pensiuni sau cu alte afaceri în sate, care folosesc apă din fântână sunt obligaţi să-şi instaleze şi apometru, chiar dacă fântâna este construită în propria curte şi pe banii lor.

În satele în care nu există reţea publică de alimentare cu apă şi canalizare, majoritatea celor care au o mică afacere şi-au instalat un hidrofor în fântâna din curte, care le asigură apa curentă. Lista cu cei care au astfel de afaceri în mediul rural a fost solicitată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, de la instituţiile care au respectiva bază de date - Direcţia Sanitar-Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică, Registrul Comerţului pentru a-i verifica dacă au toate actele necesare, respectiv autorizaţii şi avize.

Legea Apelor, actualizată în 19 februarie 2010, prevede clar că „în fiecare district de bazin hidrografic se identifică toate corpurile de apă folosite pentru captarea apei destinate consumului uman, care furnizează în medie mai mult de 10 mc pe zi sau care deserveşte mai mult de 50 de persoane” şi că „apele de suprafaţă sau subterane pot fi folosite liber, cu respectarea normelor sanitare şi de protecţie a calităţii apelor, pentru băut, adăpat, udat, spălat, îmbăiat şi alte trebuinţe gospodăreşti, dacă pentru aceasta nu se folosesc instalaţii sau se folosesc instalaţii de capacitate mică de până la 0,2 litri/secundă, destinate exclusiv satisfacerii necesităţilor gospodăriilor proprii”.

 

Ungureanu: „Noi verificăm actele, nu apometrele”

Directorul SGA Suceava, Ioan Ungureanu, ne-a declarat că sunt vizate, în primul rând, societăţile comerciale de tipul pensiunilor sau benzinăriilor, „cei care au o mică afacere”.

„Orice folosinţă centralizată de apă cu debit mai mare de 0,2 l/s se supune procedurii de avizare şi autorizare. Avizarea se impune prin certificatul de urbanism, normal ar trebui să aibă toţi cei care au o mică afacere. Am luat listele cu societăţile, îi notificăm să vină la avizare, îi şi amendăm dacă este cazul, dar noi verificăm actele, nu apometrele”, a spus directorul Ungureanu.

SGAverifică hârtii, nu aparate, dar ca să poată demonstra dacă debitul este mai mic sau mai mare de 0,2 l/s, proprietarul birtului sau pensiunii nu are altă soluţie decât să-şi pună apometru la fântână. Altfel, cine încalcă legea apelor riscă amenzi între 35.000 şi 70.000 de lei.

Din punctul de vedere al directorului Ungureanu, contorizarea apei consumate nu priveşte SGA, ci eventual primăriile, indiferent care este sursa de apă.

Ioan Ungureanu a dat asigurări că în următoarele zile ne va furniza situaţia exactă a firmelor de la ţară care sunt în ordine cu legea apelor şi a celor care mai au de lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apometrele la fântâni, obligatorii doar pentru pensiunile şi birturile de la ţară.
 Vizualizări articol: 2911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 10 voturi
Apometrele la fântâni, obligatorii doar pentru pensiunile şi birturile de la ţară1.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HOTILOR trimis de
( 5 mai 2010, 16:29:15
SI PE APA ATI AJUNS SA NE JUPUITI DE BANI ? DAR VOI STITI CAT COSTA DE FACUT O FANTANA ? HOTILOR ! 5000 DE LEI DACA GASESTI APA PE LA 6-7 METRI DACA NU INCA VREO 2000- 3000 DE LEI, SI ASTA DACA GASESTI FANTANARI DE LA TARA CARE VOR SA FACA UN "CIUBUC" CA ALTFEL PRETUL E APROAPE DUBLU.
TARE AS VREA SA VENITI SI PE LA MINE CA VA INGROP IN FANTANA CU TOT CU APOMETRU
2.   BUNA GLUMA trimis de
( 5 mai 2010, 22:04:43
Buna gluma ! Sa asteptati ca-mi voi pune vreodata apometru....albesc in cap cand vad de prosti sunt romanii astia....
3.   De rasul curcilor trimis de
( 5 mai 2010, 22:59:53
bravo!!!!!!!!!!!!!!! celor care ne conduc spre "fantana", destepti foc, vai de noi unde am ajuns. nu va e frice de d-zeu chiar deloc?????
4.   0_o trimis de
( 5 mai 2010, 23:30:26
imi spunea un prieten de faza asta, dar nu credeam ca vorbeste serios... ma scuzati, ma duc sa ma c.ac pe mine de ras acum..=))))
5.   Numai in Romania trimis de
( 6 mai 2010, 00:53:06
Dar e apa lu Masa' ??? Masa lu' Ungureanu ??? O furnizeaza el ca sa puna apometru ????? E CEA MAI TARE CHESTIE...MOR DE RAS DAR E SERIOASA TREABA SI E DE PLANS...De ce nu inventeaza astia si un AEROMETRU sa-l purtam toti in gura sa vada si cat aer respiram...IL ARUNC IN FANTANA CU APOMETRU INFIPT UNDEVA IN PARTEA DIN SPATE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei