Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2010 - Anul XV, nr. 103 (4394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Băsescu e responsabil-să demisioneze, să demită Guvernul sau să găsească o soluţie

Miercuri, 5 Mai 2010 (16:49:19)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu are datoria fie să demisioneze, fie să determine Guvernul să demisioneze, fie să găsească o soluţie pentru ieşirea României din faliment.

"Este imperios necesar şi este urgent ca Guvernul Boc să plece, trebuie să demisioneze sau, prin mijloacele pe care preşedintele le-a găsit la sfârşitul anului trecut pentru a-l instala, pentru a-i construi o majoritate, preşedintele, principalul responsabil al situaţiei de criză în care se află România, ar trebui să găsească azi mijloacele să-l determine să demisioneze. (...) Preşedintele Traian Băsescu, principalul responsabil de falimentul în care se află România şi care este constatat de FMI, are datoria, din două una: să demisioneze sau să găsească în fine o soluţie care e necesară azi României", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul liberal a menţionat că Guvernul, despre care spunea de la începutul anului 2009 că ţi minte pe români, este azi "definitiv descalificat" inclusiv în faţa FMI, care a realizat că nu are un partener credibil în Guvernul Emil Boc.

"Fruntaşii PDL mint. Azi, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a spus clar, a arătat că nu FMI impune Guvernului României renunţarea la cota unică sau mărirea acesteia sau creşterea TVA", a mai spus Antonescu.

El a adăugat că Guvernul este practic dat afară de către FMI, care nu-l mai recunoaşte de partener "pentru că minte", precizând că, dacă Guvernul Boc nu demisionează sau nu este demis, liberalii vor depune moţiune de cenzură şi vor semna un acord politic cu celelalte partide parlamentare prin care să se evite creşterea taxelor şi impozitelor.

"Dacă Guvernul Boc nu demisionează, dacă Guvernul Boc nu este demis, prin mijloace pe care suntem convinşi că domnul preşedinte le are, cum le-a avut să-l pună, pe lângă Constituţiei, le are să-l demită, dacă asta nu se întâmplă, nu putem face altceva decât o moţiune de cenzură, care nu mai depinde numai de noi. O vom înainta, o vom semna şi susţine în condiţiile unui acord politic cu celelalte partide din Parlament, cu PSD în principal, un acord politic care deja să cuprindă aceste elemente. Să convenim asupra lucrului care ni se pare cel mai important, anume evitarea creşterii taxelor şi impozitelor", a spus liberalul.

El a apreciat că, după declaraţia şefului delegaţiei FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, "orice încercare a acestui Guvern sau a altui Guvern de a justifica o renunţare la cota unică sau o creştere a cuantumului ei sau a TVA pe seama FMI nu mai stă în picioare".

"Manualul FMI contraindică creşterea taxelor în perioadă de criză. PNL va continua să fie, oricine ar guverna România şi oricare ar fi situaţia politică, apărătorul clasei mijlocii şi al celor cu iniţiativă în domeniul economic. Nu există salvare din criza economică şi financiară decât în economia reală, nu la birocraţii şi politicienii din spatele lor", a conchis Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Băsescu e responsabil-să demisioneze, să demită Guvernul sau să găsească o soluţie.
 Vizualizări articol: 650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu: Băsescu e responsabil-să demisioneze, să demită Guvernul sau să găsească o soluţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei