Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2010 - Anul XV, nr. 103 (4394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punte de suflet umanitar

30 de elevi suceveni strâng bani pentru copiii dintr-un sat din Tanzania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aflând despre viaţa grea pe care o duc copiii din Tanzania, o ţară africană extrem de săracă, în care unul din cinci copii moare de SIDA, iar alte boli, precum malaria, fac numeroase victime, încât speranţa de viaţă se situează în jurul vârstei de 45 de ani, elevii clasei a VII-a E, de la Şcoala Generală Nr. 3 Suceava, s-au hotărât să facă o colectă pentru construirea unei fântâni într-un sat din Tanzania.

Elevii suceveni au cerut mai întâi binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ca să poată face o colectă la bisericile din municipiu, pentru construirea unei fântâni într-un sat din Tanzania, unde este atâta nevoie de apă.După cum ne-au spus profesorii îndrumători ai acţiunii umanitare, „copiii s-au organizat şi, începând cu data de 18 aprilie, au mers pe la câte un sfânt lăcaş din oraş. Copiii au purtat mai multe discuţii cu părintele de la biserica vizitată, şi apoi au participat la strânsul banilor. Copiii sunt cei care participă efectiv la evaluarea sumei colectate, o scriu într-un caiet şi semnează personal, alături de părintele paroh”.

 

Caută sprijin la biserici

Sumele strânse sunt depuse de dirigintele clasei la bancă, iar chitanţa este păstrată la dosarul clasei. Până acum, copii au adunat 27 de milioane de lei vechi.

Acţiunea va continua până la sfârşitul lunii mai. Văzându-i cât de atent numără şi contabilizează fiecare bănuţ, un credincios de la o biserică suceveană le-a dat copiilor o sută de euro, pentru a-i sprijini în demersul lor de a construi o fântână, de care se pot bucura copiii din mai multe sate din Tanzania.

Până acum, elevii s-au bucurat de sprijinul credincioşilor de la Biserica „Sf. Dumitru”, pr. inspector Nicolae Horga, Biserica „Sf. Treime”, pr. Viorel Sidoriuc,  Biserica  „Sf. Gheorghe” Mirăuţi, pr. insp. Gheorghe Hostiuc, cei de la Biserica „Sf. Treime” - pr. insp. Dragoş Buta, credincioşii de la Biserica „Sf. Vineri” - pr. prot. Minu Mititelu.

 

Vizita Mitropolitului Teofan, în Tanzania

Tanzania are o populaţie de peste 35 de milioane de locuitori, cu capitala politică la Dodoma (oraşul Dar es Salaam fiind, însă, principalul centru economic), în care trăiesc şi mai multe zeci de mii de creştini ortodocşi.

La începutul acestui an, conform datelor furnizate de site-ul cidadededeus.wordpress.com, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a vizitat, la invitaţia Înalt Preasfinţitului Dimitrie, Mitropolit de Irinoupolis şi Seychelles, mai multe biserici şi aşezăminte sociale şi medicale din cadrul Bisericii Ortodoxe din Tanzania.

Înalt Preasfinţia Sa a participat la slujba de Botez a unui număr de aproximativ 1.200 de persoane care au îmbrăţişat credinţa ortodoxă, respectiv la săvârşirea Tainei Cununiei pentru 60 de noi familii.

Am aflat de la elevii clase a VII-a E că ÎPS Teofan încă nu ştie de iniţiativa lor, ei dorind să-i facă o bucurie atunci când va primi banii strânşi pentru Tanzania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de elevi suceveni strâng bani pentru copiii dintr-un sat din Tanzania.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
30 de elevi suceveni strâng bani pentru copiii dintr-un sat din Tanzania5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei