Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2010 - Anul XV, nr. 103 (4394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Câte inaugurări mai face Ursaciuc?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar aşa. Câte inaugurări mai face Marius Ursaciuc? De câte ori va mai inaugura primarul din Gura Humorului piscina acoperită? Sunt întrebări pe care le-au rostit zilele trecute, cu voce tare, vreo doi colegi din presă în tolba cărora nu se mai găsea nimic de criticat.

Marius Ursaciuc a inaugurat, pe 1 mai, investiţiile realizate în Parcul Ariniş din Gura Humorului, în cadrul proiectului „Popas”. Cu o săptămână înainte, investiţiile respective fuseseră prezentate exclusiv jurnaliştilor, pentru ca primarul să poată da explicaţii pe îndelete, în linişte, fără forfota specifică unei inaugurări în toată regula, cum a fost cea de la 1 mai. Ambele evenimente au fost prezentate pe larg în presa suceveană şi în ambele s-a vorbit, firesc, şi despre Marius Ursaciuc. Clevetitorii de serviciu nu au putut, însă, să treacă cu vederea faptul că, la interval de o săptămână, lui Marius Ursaciuc i s-au alocat spaţii substanţiale în mass-media locală. Iar cele două evenimente sunt interpretate ca o încercare a lui Ursaciuc de a se promova, de a apărea în presă.

Problema este că, în materialele cu pricina, nu a fost promovat Marius Ursaciuc. A fost prezentată o realizare de excepţie, un complex unic în judeţ şi nu numai. Că, întâmplător, prin zonă a fost şi Ursaciuc, artizanul acestui proiect, a fost, probabil, o coincidenţă.

În ştiu pe Marius Ursaciuc de mulţi ani, iar de vreo şase ani îl ştiu şi ca primar. Din această funcţie nu a fost niciodată disperat să apară în presă. A organizat conferinţe de presă din an în Paşte, şi numai când a avut ceva deosebit de spus. În rest, şi-a văzut de treabă. Dacă şi-a făcut treaba? Întrebaţi-i pe humoreni. Sau aruncaţi nişte priviri prin oraş. Restul sunt prostii, răutăţi ieftine.

Totuşi, de câte ori va mai inaugura primarul din Gura Humorului piscina acoperită? După părerea mea, cred că ar trebui să o facă în fiecare săptămână, dacă nu poate cumva de două ori pe săptămână. Ar trebui să o inaugureze iar, şi iar, şi iar, până are certitudinea că nu mai este locuitor prin partea asta de ţară care să nu audă de complexul de la Gura Humorului.

Nu am ascuns niciodată faptul că în privinţa oraşului Gura Humorului sunt subiectiv. Aici am crescut, aici am petrecut cei mai frumoşi ani din viaţă, adolescenţa, anii de liceu. Pentru că, indiferent ce îţi rezervă viaţa mai apoi, consider că cea mai frumoasă perioadă a vieţii o reprezintă anii de liceu. Şi, mai mult, anii de liceu din perioada comunistă. Spun asta fără a fi un nostalgic al comunismului şi fără a uita de toate privaţiunile acelei perioade. Dar, în acei ani, de liceu, nu aveai absolut nici o grijă, nici un fel de stres. Trebuia doar să înveţi şi să te bucuri de viaţă. Şi cum mai ştiam atunci să ne bucurăm de viaţă… Iar locul cel mai drag nouă era, în acea vreme, Arinişul. Până acum doi ani, Arinişul era o paragină. Fusesem acum vreo doi ani pe acolo şi, credeţi-mă, îmi plângea sufletul. Până nu demult aş fi spus că perioada de glorie a Arinişului a fost reprezentată de anii `80. Acum, spun, fără nici un fel de îndoială, că perioada de glorie a Arinişului de abia începe. Şi, întâmplător sau nu, Marius Ursaciuc are şi el un rol în toată povestea asta. S-a nimerit să fie primar când nişte proiecte au plecat de capul lor prin lume, după finanţări şi, culmea, le-au şi obţinut. Iar apoi, din dosarele care erau, s-au dat de trei ori peste cap şi s-au transformat în pârtie de schi, bazine de înot, terenuri de sport etc. Şi, ce chestie, când totul a fost gata, Marius Ursaciuc era tot prin zonă, tot pe la primărie, pregătit pentru inaugurări.

Poate, repet, sunt subiectiv. De fapt, sigur sunt subiectiv în privinţa acestui subiect. Ceea ce nu prea este o calitate. Mă consolează, însă gândul că mai sunt şi prin Gura Humorului câţiva oameni la fel de subiectivi ca şi mine. Vreo 15.600 …

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câte inaugurări mai face Ursaciuc?.
 Vizualizări articol: 2151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 9 voturi
Câte inaugurări mai face Ursaciuc?4.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un punct de vedere trimis de
( 5 mai 2010, 11:42:28
generatia mea a carat beton cu targa pentru constructia primului bazin de inot din lunca moldovei in vacanta de vara a anului 1971. si in aniiurmatori s-a lucrat la parcul arinis.a fost gata cam prin 1973.asa ca din punctul nostru de vedere perioada de glorie a fost in anii 70, anii liceului si ai studentiei noastre:))))(primar era petru taranu). am tot respectul pt marius ursaciuc.mi-as dori si la suceava un primar ca el.
2.   Doar 2 oameni trimis de
( 5 mai 2010, 11:56:56
Sunt 2 oameni in jud. Suceava pentru care am toata aprecierea.
Unul este Ursaciuc. Gura Humorului era un oras mort, fara perspective. Cu ceva ani in urma, te strangea in spate cand treceai pe acolo.
Al doilea este Graur, rectorul USV.
Acesti oameni au tacut si au facut.

Doar 2! Restul sunt gargaragii care sunt interesati doar de imagine.
Daca mai stiti alti oameni vrednici va rog sa ii mentionati.
3.   Bravo lui trimis de
( 6 mai 2010, 14:31:38
Nu sunt humorean, sunt din Campulung Moldovenesc. Uneori trec prin Humor in drum spre urbea mea, si ma minunez de fiecare data de cum arata Humorul comparat cu Campulungul. La noi ai zice ca tocmai s-a terminat bombardamentul care a tinut o luna. Dezastru total. Jegul care'i primar in Campulung nu-i ajunge nici la genunchi lui Ursaciuc. Nu a facut absolut nimic , ba din contra, orasul arata mai jalnic pe zi ce trece, in timp ce "domnul" primar sta mai mult prin austria si pe unde nu. Felicitari Humorului cu un primar ca Ursaciuc . Sa va traiasca .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei