Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Site-uri de comerţ online şi prestări servicii, ameninţate cu închiderea de Protecţia Consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă operatori economici din judeţ care practicau comerţ sau activităţi de prestări servicii online riscă să rămână fără site-urile de prezentare. Un control al comisarilor pentru protecţia consumatorilor derulat la începutul acestei luni s-a finalizat cu aplicarea de amenzi contravenţionale în valoare de 31 de mii de lei, pe lângă propunerea măsurii de oprire temporară a activităţii de comerţ şi prestări servicii online a operatorilor economici depistaţi cu nereguli.
Comisarii pentru protecţia consumatorilor au verificat zece operatori economici şi toţi au fost identificaţi cu nereguli.

 

Preţurile afişate pe site nu coincid cu preţurile din magazin

Astfel, directorul coordonator al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava (CJPC), Elena Oanea, a spus că „SC PELPA GROUP SRL Botoşani, Pensiunea Inima Bucovinei Frasin a fost amendată cu 4.000 de lei, după ce s-a constatat că pe site-ul societăţii nu sunt actualizate tarifele de cazare pentru anul 2010. Deşi site-ul oferea posibilitatea rezervării online, oferta de tarife se referea numai la diferite perioade din anul 2009”. O altă societate amendată pentru abateri în practicarea de comerţ online este SC MOBEXPERT BUCOVINA SRL Bucureşti, punct de lucru Suceava. „Pe site-ul societăţii sunt mai multe produse la care se face o reducere de 50%, respectiv 20%. În realitate s-a constatat că se practică o reducere mai mică decât cea afişată. De asemenea, preţurile afişate pe site nu coincid cu preţurile din magazinul de prezentare, drept pentru care s-a aplicat o amendă în cuantum de 5.000 de lei”, a mai declarat şeful CJPC Suceava, Elena Oanea.

 

Casă particulară, prezentată pensiune pe site

CJPC a mai verificat şi activitatea mai multor operatori care au ca obiect de activitate prestări de servicii de alimentaţie publică, cu comanda online şi livrare la domiciliu. În cadrul acestor controale s-a constatat că la preparatele culinare nu se înscrie gramajul, nu sunt specificate ingredientele, sunt diferenţe între informaţiile oferite pe site şi cele constatate la faţa locului referitoare la preţ, gramaj, ingrediente.
În cadrul acţiunii de control s-a mai verificat corectitudinea publicităţii online. SC ECHO CONSULT SRL, din Câmpulung Moldovenesc, are ca obiect de activitate prestări servicii turistice, cu rezervare online. Aceasta a recomandat unui grup de turişti petrecerea unui sejur de patru zile, la o pensiune din oraşul Frasin, care era prezentată ca având disponibile opt camere, bucătărie şi salon pentru servirea mesei. În fapt, sunt disponibile doar şase camere”, a spus Elena Oanea. Aceasta a mai precizat şi faptul că „locaţia recomandată nu are autorizaţii legale de funcţionare, aceasta fiind o locuinţă particulară”. Pentru abaterile constatate, a fost aplicată o amendă în cuantum de 5.000 de lei şi s-a propus încetarea practicii comerciale înşelătoare.
În urma controalelor efectuate s-au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale şi amenzi în valoare de 31.000 de lei.
De asemenea, s-a propus la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi o măsură de încetare a practicii comerciale înşelătoare şi opt măsuri de oprire temporară a prestării serviciului până la eliminarea deficienţelor constatate.
„Atenţionăm operatorii economici să dea atenţie maximă modului în care îşi concep site-ul, în sensul includerii tuturor informaţiilor de interes pentru consumatori şi, de asemenea, asupra corectitudinii acestor informaţii”, a mai declarat directorul coordonator al CJPC Suceava, Elena Oanea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Site-uri de comerţ online şi prestări servicii, ameninţate cu închiderea de Protecţia Consumatorilor.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Site-uri de comerţ online şi prestări servicii, ameninţate cu închiderea de Protecţia Consumatorilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei