Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tâlhari la uşă

Bătrân de 75 de ani, jefuit în noapte, în propria casă, de 24.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bătrân în vârstă de 75 de ani, din oraşul Siret, susţine că a fost tâlhărit, în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 februarie), de doi indivizi necunoscuţi, care l-au bătut şi i-au luat din casă toate economiile, în jur de 24.000 de lei (240 de milioane de lei vechi).
O armată întreagă de poliţişti, judiciarişti de la Investigaţii Criminale şi ofiţeri criminalişti, inclusiv cu câine de urmă, s-a deplasat la Siret pentru prinderea tâlharilor şi stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut faptele.
După câteva ore de anchetă, oamenii legii aveau dubii cu privire la povestea jafului, luând în calcul şi varianta unei înscenări.
Ieri dimineaţă, în jurul orei 4:00, Mihai Pînzari din Siret, care locuieşte la câteva case distanţă de sediul poliţiei, a reclamat că a fost jefuit în propria casă.
Doi indivizi i-au bătut la uşă, în jurul orei 3:30, iar când bătrânul le-a deschis, i-au pulverizat în faţă mai mult jeturi de spray iritant-lacrimogen şi l-au lovit, luându-i de sub salteaua de la pat în jur de 24.000 de lei.
„Am pământ, am utilaje, am de toate eu”, justifica, ieri, bătrânul suma mare de bani pe care o ţinea la saltea.
Oamenii legii au găsit mai mult urme de încălţăminte şi bancnote de 5, respectiv 10 lei, prin curtea gospodăriei bătrânului.
Ce li s-a părut curios, însă, a fost faptul că tâlharii nu au răscolit prin casă, ci s-au dus direct la patul în care, sub saltea, a declarat bătrânul că îşi ţinea economiile, ca şi când ar fi ştiut exact unde să caute.
Mihai Pînzari este un client mai vechi de-al poliţiştilor, fiind amendat în mai multe rânduri după ce-a fost prins cu ţigări de contrabandă, aduse din Ucraina.
În urmă cu o lună-două, povesteau anchetatorii, Mihai Pînzari a fost găsit cu aproape 4.000 de pachete de ţigări cu timbru ucrainean pe care se pregătea să le vândă unor terţe persoane.

 

De ce cred anchetatorii în varianta unei înscenări

În timpul cercetărilor la faţa locului, poliţiştii au găsit în şura casei lui Mihai Pînzari un microbuz cu numere de Bistriţa-Năsăud.
Luat la întrebări despre provenienţa acestuia, septuagenarul a ridicat din umeri, declarând că habar nu are cum a ajuns acea maşină în interiorul gospodăriei sale.
După ce-au identificat proprietarul maşinii, anchetatorii au reuşit să dea şi de urma acestuia, care a apărut, câteva ore după producerea faptei, prin faţa casei bătrânului.
Adus la sediul poliţiei, respectivul a declarat că a venit, ieri dimineaţă, la casa lui Mihai Pînzari să cumpere ţigări, iar bătrânul i-a spus că are nişte probleme de rezolvat cu poliţia, să-şi lase microbuzul în şura sa şi să revină câteva ore mai târziu.
Un alt aspect care a ridicat semne de întrebare asupra veridicităţii reclamaţiei este că bătrânul, dus la examinare la Medicină Legală, a refuzat să fie consultat şi oftalmologic, deşi susţinea că a primit în faţă mai multe jeturi de spray iritant-lacrimogen.
Dacă Mihai Pînzari a fost sau nu tâlhărit, dacă spune sau nu adevărul, vor stabili anchetatorii în zilele următoare, fiind foarte probabil ca bătrânul, dacă acceptă, bineînţeles, să fie dus la detectorul de minciuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrân de 75 de ani, jefuit în noapte, în propria casă, de 24.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Bătrân de 75 de ani, jefuit în noapte, în propria casă, de 24.000 de lei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei