Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie

Şi şcolile de la sate prind aripi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Menţiune este denumirea premiului cu care au revenit acasă, de la Târgovişte, cele trei componente ale echipajului Şcolii Nr.2 din Boroaia, participante la Concursul Naţional Interdisciplinar „Cuvinte care zidesc”.
Aflat la prima ediţie, acest concurs a fost organizat de către Şcoala „Mihai Viteazul” din Târgovişte, în colaborare cu Seminarul Teologic „Ioan Gură de Aur”, Inspectoratul Şcolar al judeţului Dâmboviţa şi Universitatea „Valahia”, din Târgovişte.
Întrecerea a cuprins două secţiuni distincte: participarea indirectă şi respectiv participarea directă, iar pentru fiecare din acestea echipajele au avut de muncit destul de serios. Fără a se speria de amploarea concursului (ţinând cont că era vorba de o competiţie naţională), profesoara de limba şi literatura română Mihaela Cojocariu, de la Şcoala Nr.2 Boroaia, a adunat în jurul ei încă cinci colegi, de diferite specializări, împreună cu care a selectat cei trei membri ai echipajului, adică trei eleve de gimnaziu: Paula Maftei – clasa a VI-a, Ana-Maria Şulariu – clasa a VII-a şi Alina Sibechi – clasa a VIII-a.

 

În ce a constat concursul

Munca ce a urmat nu a fost deloc uşoară, căci a însemnat interdisciplinaritate: creaţie literară, cunoştinţe de religie, istorie, geografie, arte plastice şi informatică. Rezultatul a fost un material în format electronic, mai precis o prezentare Power Point, cu numeroase date, atent selectate, ale unui monument reprezentativ pentru zona Fălticeni, adică Mănăstirea Râşca.
Pentru ca prezentarea respectivă să fie cât mai interesantă, membrii echipajului, împreună cu profesorii coordonatori (Mihaela Cojocariu, Ionuţ Lungu, Dan Grigoraş, Elena Ghenghea, Geta Meleştean şi Marius Chirilă) au făcut muncă de cercetare şi documentare, au realizat numeroase fotografii şi alte materiale video, şi totul cu resurse proprii. Prezentarea respectivă a avut succes şi a fost apreciată de juriul de la Târgovişte şi, drept urmare, membrii echipajului au fost selectaţi pentru participarea directă la concursul ce a avut loc în perioada 4-5 februarie, la Târgovişte, şi la care cele trei eleve au avut de răspuns unui test grilă cu numeroase întrebări, urmat de o probă de creaţie literară.
Din cele 27 de echipaje participante la confruntarea directă, echipajul „IN GOD WE TRUST” al Şcolii Nr. 2 Boroaia a fost recompensat cu menţiune, aflându-se, astfel, între câştigători.
Desigur, la obţinerea acestui rezultat contribuţia majoră au avut-o cele trei membre ale echipajului, dar şi profesorii care le-au îndrumat şi mai ales cei doi inimoşi dascăli (Mihaela Cojocariu şi Dan Grigoraş) care le-au însoţit la Târgovişte, în vreme de cumplită iarnă. Trebuie, de asemenea, amintită generozitatea primarului comunei Boroaia, Vasile Beraru, şi a SC INSTCOMP, care au sprijinit material deplasarea echipajului tocmai în celălalt capăt de ţară, intuind parcă mesajul înscris de organizatori în Argumentul din cadrul Programului oferit participanţilor: „Să-i învăţăm pe elevi să adune ştiinţa în inimă, să-i dea un sens prin care s-o subordoneze moralei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi şcolile de la sate prind aripi.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şi şcolile de la sate prind aripi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei