Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii

Femeia din Ipoteşti care a înşelat peste o sută de persoane, trimisă în judecată într-un nou dosar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condamnată la ani grei de puşcărie, după ce, împreună cu soţul ei, a înşelat sute de persoane din ţară, cu locuri de muncă în străinătate, Matilda Hreceniuc (59 de ani), o femeie din comuna Ipoteşti, încarcerată în prezent la penitenciarul din Botoşani, va ajunge din nou în faţa judecătorilor suceveni, fiind trimisă, ieri, în judecată, într-un nou dosar.
De această dată, suceveanca este acuzată de evaziune fiscală prin firma pe care o deţinea, SC Rita Impex SRL Suceava, al cărei domeniu de activitate era selecţia şi plasarea forţei de muncă în străinătate.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, faptele pentru care Matilda Hreceniuc va ajunge din nou în boxa acuzaţilor s-au petrecut în perioada februarie 2002 - decembrie 2006.
Suceveanca este acuzată că nu a organizat contabilitatea firmei pe care o administra şi nu a evidenţiat sumele de bani încasate de la diverse persoane fizice reprezentând taxe de înscriere, taxe contract legate de intermedierea plasării forţei de muncă în străinătate, sens în care a emis 15 documente contabile – facturi fiscale şi dovezi, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor către bugetul de stat centralizat în sumă de 46.473 lei reprezentând impozit pe profit şi TVA la care se adaugă majorări de întârziere, suma totală depăşind 100.000 de lei (un miliard de lei vechi).
Matilda Hreceniuc, mai susţin anchetatorii, a declarat în mod fictiv sediul social al persoanei juridice sau l-a schimbat, cu scopul vădit de a se sustrage controlului fiscal, şi nu a depus declaraţii de impunere, taxe şi situaţii financiare începând din anul 2002.

 

Ea în puşcărie, soţul pe lista urmăriţilor general a Poliţiei Române

Matilda Hreceniuc şi soţul ei, Andrian Hreceniuc (60 de ani), au fost condamnaţi la închisoare pentru că ar fi înşelat peste o sută de persoane cărora le-au promis locuri de muncă în străinătate.
Fără a fi autorizată să intermedieze sau să plaseze forţă de muncă în ţară sau străinătate şi fără a avea posibilitatea reală de a face acest lucru, întrucât nu avea relaţii contractuale în acest sens cu nici o firmă din străinătate, Matilda Hreceniuc a publicat mai multe anunţuri în ziare din mai multe judeţe, în care menţiona că asigură plecări urgente în Israel sau Spania, cu contract de muncă pentru menajere, zidari, faianţari, fierari betonişti, dulgheri, sudori.
Telefoanele celor doi soţi au sunat de sute de ori, cetăţeni din toată ţara, dar şi din Republica Moldova, apelând la firma soţilor Hreceniuc, pentru a obţine o slujbă în Occident.
Matilda Hreceniuc se întâlnea cu părţile vătămate şi le solicita un avans, între 500 şi 1.500 de euro, pentru încheierea contractului de muncă.
Pentru a fi şi mai convingătoare, suceveanca le arăta actele firmei sale de selecţie şi plasare a forţei de muncă. Victimele primeau ulterior un contract de muncă în limba spaniolă şi li se comunica data plecării, dată care însă era apoi amânată de mai multe ori, până când păgubitul îşi dădea seama că a fost înşelat.
Matilda Hreceniuc a fost trimisă în judecată în 2005, alături de soţul ei, pentru că ar fi înşelat peste 70 de persoane, prejudiciul fiind de aproximativ 3 miliarde de lei vechi.
Victimele erau din nouă judeţe: Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ, Tulcea, Maramureş, Prahova, Gorj şi Dolj.
Trei ani mai târziu, în 2008, suceveanca a ajuns din nou în boxa acuzaţilor, de data aceasta pentru că a escrocat aproximativ 50 de persoane din Republica Moldova, dar şi din judeţele Bacău, Botoşani, Arad, Mehedinţi, prejudiciul fiind de circa 40.000 de euro.
De-a lungul timpului, cei doi soţi au suferit mai multe condamnări pentru înşelăciunile comise.
Matilda Hreceniuc a ajuns în spatele gratiilor, fiind încarcerată în prezent în penitenciarul de la Botoşani, în timp ce soţul ei, condamnat şi el la închisoare, nu a fost însă de găsit, figurând şi acum pe lista urmăriţilor general a Poliţiei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeia din Ipoteşti care a înşelat peste o sută de persoane, trimisă în judecată într-un nou dosar.
 Vizualizări articol: 1635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Femeia din Ipoteşti care a înşelat peste o sută de persoane, trimisă în judecată într-un nou dosar5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei