Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură menţinută

Decizie definitivă în cazul profesorilor amendaţi pentru că au pus note fictive în cataloage

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul celor 18 profesori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, cercetaţi într-un dosar penal care a vizat promovarea unor elevi cu note fictive, a ajuns la final, rezoluţia prin care au fost amendaţi, dispusă de procurorul care a cercetat cauza, rămânând definitivă după ce recursul cadrelor didactice a fost respins.
Profesorii, printre care se găseşte şi Crăiţa Buda Niga, directoarea colegiului, au primit fiecare câte o amendă administrativă de 700 de lei, o parte din acuzaţiile asupra lor fiind probate. Nemulţumiţi de rezoluţia procurorului, care le-a aplicat amendă administrativă, decizând că nu se impune trimiterea în judecată, dascălii au făcut contestaţie mai întâi la Judecătoria Suceava şi apoi la Tribunal. După pronunţarea acestei ultime instanţe, pe 20 ianuarie a.c., decizia a rămas definitivă, confirmând rezoluţia procurorului care a instrumentat cazul.
Faptele pentru care profesorii au fost sancţionaţi contravenţional s-au petrecut în anii şcolari 2004-2005 și 2005-2006. Mai mulţi elevi de la „frecvenţă redusă” au promovat anul, deşi unii erau plecaţi în străinătate şi nu au dat pe la şcoală. În cataloage însă, aceştia figurau prezenţi şi aveau şi note.
În apărarea lor, profesorii au declarat că nu aveau cum să-i cunoască pe elevi după fizionomie, întrucât aveau puţine ore cu aceştia şi că nu i-au legitimat niciodată, fiind posibil ca în locul acestora să se fi prezentat alte persoane sau ca un elev din clasă să predea două lucrări.
Cert este că, în cunoştinţă de cauză sau nu, profesorii şi-au pus semnătura pe nişte înscrisuri oficiale false, iar elevii au folosit documentele pentru a participa la examenul de bacalaureat, în 2006 şi în 2007.
În motivarea deciziei, procurorul a considerat că fapta dascălilor nu prezintă pericol social ridicat şi, având în vedere şi atitudinea sinceră a acestora pe timpul audierilor, a decis că o amendă administrativă este suficientă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decizie definitivă în cazul profesorilor amendaţi pentru că au pus note fictive în cataloage.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Decizie definitivă în cazul profesorilor amendaţi pentru că au pus note fictive în cataloage3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei