Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a decis declasificarea a peste 7.000 file secretizate privind Revoluţia din decembrie 1989

Miercuri, 10 Februarie 2010 (21:24:04)

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, la solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, să declasifice mai multe documente privind Revoluţia din decembrie 1989, acte care vor fi publicate în Monitorul Oficial, a declarat agenţiei MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu.

"La solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, Guvernul a desecretizat, prin hotărâre, mai multe acte privind Revoluţia din decembrie 1989. Atât hotărârea de guvern, cât şi documentele desecretizate vor fi publicate în Monitorul Oficial", a declarat şeful SGG.

Şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat agenţiei MEDIAFAX că hotărârea de declasificare a documentelor a fost aprobată de Guvern, precizând că actele includ peste 7.000 de file privind Revoluţia din decembrie 1989.

Ministerul Apărării Naţionale a comunicat, luni, la solicitarea MEDIAFAX, că face demersurile legale necesare pentru declasificarea informaţiilor clasificate secret de stat în legătură cu Revoluţia din decembrie 1989, după ce, la 15 ianuarie, a declasificat 1.989 de documente conţinând 2.684 de file referitoare la Revoluţie.

Totodată, Ministerul Apărării precizează că "face deja demersuri" pentru declasificarea informaţiilor clasificate secret de stat, care pot deveni publice numai printr-o hotărâre de guvern.

Avocatul Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Ionuţ Matei, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că cele peste 2.600 de file din dosare vizând Revoluţia din decembrie 1989 declasificate deja conţineau informaţii cu statutul de secret de serviciu.

"Ele au fost desecretizate şi majoritatea ne-au fost deja transmise", a spus Matei.

Avocatul a mai spus că, potrivit datelor pe care le deţine, la MApN mai există 8.635 de file cuprinse în documente clasificate ca secret de stat.

"În timpul întâlnirii de vinerea trecută, ministrul Oprea ne-a promis că în 10 februarie va aduce în guvern un proiect de hotărâre prin care 7.617 file dintre acestea să fie desecretizate. În legătură cu restul de 1.018 care ar rămâne secrete, ministrul ne-a asigurat că se va analiza conţinutul lor şi ne-a promis că va desecretiza orice filă conţinând referiri la Revoluţia din decembrie 1989", a mai spus Ionuţ Matei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a decis declasificarea a peste 7.000 file secretizate privind Revoluţia din decembrie 1989.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul a decis declasificarea a peste 7.000 file secretizate privind Revoluţia din decembrie 19895.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei