Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cheltuieli de iarnă

150.000 de euro, costul deszăpezirii municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zăpada şi gerul din această iarnă ne-au costat până acum aproximativ 150.000 de euro, bani pe care municipalitatea suceveană trebuie să îi plătească firmei Rosal pentru deszăpezirea străzilor şi acţiunile de combatere a poleiului.
În această privinţă, cea mai scumpă lună de iarnă a fost ianuarie, pentru serviciile de deszăpezire şi combatere a poleiului fiind de achitat o factură de aproape 380.000 lei, adică 3,8 miliarde lei vechi.
În luna anterioară, decembrie, când iarna s-a făcut simţită la Suceava, pentru aceleaşi lucrări municipalitatea a avut de plătit către Rosal 237.000 lei, adică 2,37 miliarde lei vechi.
În total, cele două luni de iarnă grea au adus municipalităţii sucevene o cheltuială de 611.270 de lei, adică aproximativ 150.000 de euro.

 

Lucrările de deszăpezire, urmărite pas cu pas

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care a coordonat activitatea de deszăpezire şi de prevenire a formării poleiului pe străzile principale, în special, s-a declarat mulţumit de rezultatele acestor operaţiuni:
“Cu bani mult mai puţini decât în alte oraşe din ţară, ori chiar decât într-un sector din Capitală, unde se cheltuieşte peste un milion de euro lunar pentru aceste operaţiuni, în Suceava s-a putut circula zi de zi, chiar şi când a nins fără oprire trei-patru zile. Costurile mici se datorează faptului că fiecare operaţiune a fost supravegheată de inspectorii primăriei şi pontată, încât nici nu poate fi vorba de lucrări care să fie trecute doar în factură, fără să fi fost supervizate de noi. Accentul s-a pus pe străzile principale, unde se circulă cel mai mult, tocmai de aceea sunt şi străzi lăturalnice unde utilajele de deszăpezire nu au mai ajuns, fiind prinse cu treabă în altă parte. Ideea e că ce se plăteşte a şi fost făcut”.
Cele mai scumpe operaţiuni executate în această iarnă au fost cele de combatere a poleiului, care au fost făcute atât manual, prin aruncarea amestecului de sare şi nisip cu lopata, de către oameni, cât şi mecanizat, cu utilajele speciale denumite “sărăriţe”.

 

1.700 de tone de sare şi nisip, împrăştiate pe străzile Sucevei

Până acum, în cele două luni de iarnă, Rosal a folosit pentru prevenirea şi combaterea poleiului peste 1.700 de tone de sare şi nisip (1.100 de tone de nisip şi 600 de tone de sare).
Faptul că anul acesta nu a mai fost cumpărată soluţie specială de combatere a poleiului – Safecote, a făcut economii serioase la bugetul local, costurile soluţiilor antiderapante de acest gen fiind destul de “piperate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 150.000 de euro, costul deszăpezirii municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
150.000 de euro, costul deszăpezirii municipiului Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trotuar trimis de
(10 feb 2010, 11:12:52
de trotuare ati auzit ? macar un plug tras de caii, la fel ca acum 15-20 ani, dar macar s-ar degaja trotuarul, nu ar mai fi amestecul de zapada si nisip ce depaseste 10-20 cm.
inteleg ca prioritare sunt soselele, dar de trotuare nici nu v-ati atins
aveti o masina de mici dimensiuni ce o folositi vara, la curatarea trotuarului din fata primariei, montati-i o lama si la plimbare cu voi !
apropo de asa zisele economii cu amterial antiderapant...ati imprastiat sare si nisip si la vara ve-ti da cu mult mai mult pentru reabilitarea soselelor
dormiti pe voi!!!
2.   Fenomenul Harsovschi! trimis de
(10 feb 2010, 11:25:37
-Mai BOULE! Pe ce gatii mati sau cheltuit acesti bani? ai fost mai animalule pe strazile secundare sa vezi ce sa curatat? ai vazut trotuarele cum arata? PASTELE MATI DE VITA NOMADA............
3.   Tare :) trimis de
(10 feb 2010, 11:34:48
acum din banii aia rosal o sa contribuie la asfaltat gropile din primavara nu?big grin cauzate de sarea folosita de catre EI si de incompetenta unor soferi de pluguri care dau cu plugu si stratul de asfalt .....
4.   Ca idee... trimis de
(10 feb 2010, 17:21:06
Zilele astea a nins puternic in zona de Est si Midwest a Americii... Am vazut deunazi niste ATV-uri echipate cu lama pentru inlaturarea zapezii. Si chiar erau folosite pentru dezapezirea trotuarelor. Oamenii de aici dezapezesc curtile cu "snowblower"-e... nu e asa de scump, si nici nu te costa benzina o avere.
Probabil se gasesc si in RO de vanzare asa ceva... Se pot folosi pentru inlaturarea zapezii de pe trotuare si in locuri greu accesibile pt. masinile mari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei