Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Operaţii estetice făcute borfaşilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oameni cu părul de-un alb moral îmi fixează întâlniri de afaceri, la care voi sta ca prostul să îi aştept, fiindcă ei nu vor veni niciodată. Mari purtători de dioptrii intelectuale îmi cer, pentru cel mult o saptămână, cărţi rare, cumpărate de mine cu sacrificii, pe care nu mi le vor înapoia în veci, că doar nu-s tâmpiţi. Inşi provenind din familii cu blazon cad în genunchi în faţa mea, ca să le împrumut bani vitali, pentru ca apoi să mă evite toată viaţa, de parcă aş avea agăţat de haine semnul de circulaţie „Ocolire dreapta”. Bărbaţi importanţi, bine înfipţi social, mă solicită să schiţez proiecte de mare viitor, pentru ca să-mi şterpelească ideile, să le folosească şi să nu-mi mai răspundă la telefon.
Asta-i România mea de zi cu zi !
Pe Liviu Antonesei îl ştie o lume întreagă: e universitar, scriitor, filozof şi publicist. A scris şi în „Cotidianul”, până când ziarul vântos a răposat, conform maximei regretatului mare traducător de literatură rusă Emil Iordache, care spunea că „orice ziar la care scrie Antonesei se face tot mai mic, până dispare”. Antonesei mai poartă, deasupra capului, o aură majoră de disident anticomunist, având trecut în sivi că s-a luat de piept cu Ceauşescu şi cu gealaţii săi. Iar „Timpul” e revista culturală condusă de el.
În luna decembrie a anului trecut, revista lu’ Antonesei a organizat gala „Oamenii timpului”, unde au fost laureaţi mari bipezi ai momentului actual, cum desigur v-aţi prins. Şi-au primit distincţiile din mâinile lui Antonesei personalităţi indiscutabile, ca Vasile Işan, rectorul universităţii „Cuza” din Iaşi, sau ca bătrânul istoric Zub. Între laureaţi, au fost incluşi însă şi un mare om politic pesedist scărmănat de DNA, un biznismen celebru pentru şpăgile sale către consilierii municipali şi un dealer de maşini, cunoscut pentru necinstea sa faţă de clienţii pe care-i ţepuieşte din toate poziţiile.
Să nu credeţi că Antonesei a acţionat astfel fiindcă e un tip distrat; dimpotrivă, el ştie bine ce face. Dacă ar fi fost vorba de un fitecine, aş mai fi înţeles. Dar dacă un disident anticeauşist, mare om de cultură face operaţii estetice unor borfaşi, înseamnă că în ţara asta chiar nu mai este nimic de sperat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Operaţii estetice făcute borfaşilor.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Operaţii estetice făcute borfaşilor4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei