Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veşti bune

Mină de aur, la Rădăuţi şi Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centralele de cogenerare construite prin programul Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene şi finalizate deja în oraşele Rădăuţi şi Gura Humorului pot fi adevărate mine de aur pentru bugetele locale. Cele două centrale funcţionează deja de la sfârşitul anului trecut pentru producţia de agent termic şi sunt în probe pentru producţia de energie electrică, preconizată a fi operaţională la începutul lunii martie, ceea ce le creşte eficienţa. Administraţiile locale din Rădăuţi şi Gura Humorului au fost sfătuite de conducerea Consiliului Judeţean Suceava, prin vicepreşedintele Daniel Cadariu, să scoată la licitaţie serviciile de producţie şi distribuţie energie electrică, deoarece acestea pot aduce bani la bugetele locale.
Potrivit vicepreşedintelui Cadariu, la acest moment, din programul de modernizare derulat prin Utilităţi şi mediu, la Siret este funcţional tot sistemul, la Rădăuţi şi Gura Humorului 90 la sută, la Suceava reţelele de termoficare sunt modernizate în procent de 50 la sută, iar la Câmpulung Moldovenesc, centrala termică a fost pusă în funcţiune cu combustibil lichid, dar există spinoasa problemă a lipsei consumatorilor casnici, deoarece în timp majoritatea populaţiei şi-a debranşat locuinţele de la sistemul centralizat.

 

Cea mai bună piaţă de consum - la Rădăuţi

La Vatra Dornei reţelele sunt rezolvate 40 la sută şi administraţia aşteaptă să ajungă în oraş conducta magistrală de gaz metan. Conductele de gaz realizate prin proiect au fost preluate de Transgaz, iar compania a prins în planul de investiţii din acest an continuarea magistralei de la Pojorâta la Vatra Dornei. Licitaţia pentru distribuţia de gaz metan la Câmpulung şi Vatra Dornei a fost adjudecată de firma AMGAZ Furnizare, care în 2008 a fost autorizată de ANRE şi pentru furnizarea de energie electrică.
Proiectul Suceava - Utilităţi şi mediu ar fi trebuit să fie finalizat în urmă cu mai bine de doi ani. Până acum, pentru cele 60 de localităţi implicate a fost doar consumator de fonduri, nu şi generator de bani, aşa cum a fost gândit la elaborarea sa. Cea mai mare piaţă de consum este la Rădăuţi, oraş în care lucrările s-au finalizat şi se fac probele finale pentru producţia şi distribuţia de energie electrică. Din operare, oraşul poate fi capabil să achite măcar ratele şi dobânzile la partea care îi revine din creditul cu care a fost făcută investiţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mină de aur, la Rădăuţi şi Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 4599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 8 voturi
Mină de aur, la Rădăuţi şi Gura Humorului3.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
(10 feb 2010, 11:22:30
la falticeni nici vorba de asa ceva, inainte de a fi pdl in primarie centralele au fost date in concesiune ..... de acum multi ani ....

imi ,,place" ca domnu` mirza comenteaza la pdl avand in vedere cat de mult a urcat judetul de cand acestia sunt la conducere.....
2.   ...de aur?? trimis de
(10 feb 2010, 12:05:41
la gura humorului centrala n-are clienti. geaba centrala daca nu sunt consumatori.majoritatea humorenilor care stau la bloc au centrale propri. restul au sobe. in blocuri nici nu mai exista instalatii de termoficare centralizata.acum functioneaza centrala pt institutiile publice care deja erau echipate cu centrale propri. investitia a fost facuta fara a se intreba nimeni daca e nevoie de ea. s-au bagat milioane de euro in pamint pt retele si s-a construit centrala degeaba.probabil s-au luat comisioane grase...acu vor plati bietii humoreni si urmasii lor pina se vor satura si de marza si de flutur.d-na reportera documeteazate inainte de a scrie articolul nu lua de buna tot ce dau pe goarna politicienii.
3.   Sant multumit! trimis de
(10 feb 2010, 12:36:43
Nu se merita sa scri comentarii Pentru ca se denatureaza ceia ce scri si apare un text schimbat total. Daca nu se remediaza problema ar fi pacat.
3.1  RE: Sant multumit! trimis de
(10 feb 2010, 13:39:43
Explicati ce inseamna ca se denatureaza ceea ce scrii. Nu prea este normal ceea ce spuneti, nici logic. Oricum, nu ezitati sa ne contactati pentru orice fel de problema (redactie@monitorulsv.ro)
4.   Cine? trimis de
(10 feb 2010, 12:37:52
Marza a facut proiectul pentru care a fost criticat cu inversunare de catre Flutur, se vede acum sunt profitabile. Cine e de vina si de laudat? Nu stiu, raspundeti voi!
5.   3 trimis de
(10 feb 2010, 16:26:39
Veniti la asazisul muncipiu Clung Mold sa vedeti si voi unde salasluieste bunastarea oamenilor simpli.....Rusine Serban , Oamenii din oras chiar au crezut in tine ! RUSINE !
6.   2 trimis de
(10 feb 2010, 16:29:48
Daca veti deschide putin ochii veti vedea ca C-lungul nici macar la rang de comuna nu se ridica da asta e..... in tara lu udreA ....schiuri sa ai !
6.1  RE: 2 trimis de
(10 feb 2010, 20:41:04
Am vizitat C. Lung de sarbatori. Am ramas dezamagit de starea orasului. Parca a ramas blocat la nivelul anilor 1995. Nici o schimbare notabila. Prin mun. Suceava sunt schimbari majore dar acolo totul a ramas incremenit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei