Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Discuţii preliminarii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se pare că am făcut una dintre cele mai optimiste evaluări a grupei noastre de calificare la Euro. Nici nu era greu, căci mai rău decât campania precedentă n-are cum să fie. Orice stare, fie ea de rău sau de bine, nu se poate lungi mai mult decât îi e dată plapuma. Nu numai în sport, în general. Nu spun neapărat că ne calificăm, dar vom lupta cu şanse. Chiar dacă nu ne vom depăşi condiţia, dar vom respecta calculele hârtiei, ocupând în final locul secund, putem pierde calificarea la baraj, în faţa unui adversar cu nume. Va fi acesta considerat un eşec? Desigur, dar ştiţi cum e, nu-i totuna leu să mori… Faptul că bosniacii ne subestimează nu poate fi decât în avantajul nostru. Mai vorbim la toamnă.
Dintre celelalte grupe, sare în ochi grupa A, în care nemţii vor avea probleme şi cu turcii emigranţi, şi cu vecinii austrieci. Turcia mai are şi avantajul unor deplasări în partea asiatică a Europei, dacă-mi permiteţi această exprimare. În rest nişte grupe terne, cu favoriţi expliciţi care, chiar dacă vor călca strâmb, se vor redresa la baraj. Interesant că, aşa cum noi şi francezii suntem cunoştinţe vechi, şi alţii s-or fi săturat unii de alţii ca de poame acre. Este vorba de portughezi şi danezi, nevoiţi să împartă iarăşi aceeaşi barcă. Favoriţii lusitani au fost ruşinaţi de nordici în precedentele calificări, cele pentru” mondialele” din Africa de Sud, pierzând patru puncte din şase (pe tărâm portughez a fost acea partidă nebună, scor 2-3, cu două goluri daneze pe final de meci). Dar totul s-a terminat cu bine, Portugalia trecând la baraj de de amicii noştri bosniaci, cei care acum privesc prin noi către Franţa, cum inspirat se exprima un editorialist.
Oricum, să ne bucurăm şi de preliminariile astea, fiindcă la viitoarea ediţie se măreşte (iarăşi!) numărul de participante. Practic, jumătate dintre ţările Europei vor ajunge la turneul final. Nu numai că se va dilua fotbalul jucat acolo, dar preliminariile îşi vor pierde şi ultima brumă de interes. Ţările favorite se vor califica din inerţie, aşa că fotbaliştii se vor menaja pentru echipele de club. Sau doar pentru club.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Discuţii preliminarii.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Discuţii preliminarii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei