Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2010 - Anul XV, nr. 28 (4319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sporturi de iarnă

Inaugurarea oficială a pârtiei de schi din Gura Humorului va avea loc sâmbătă, 6 februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai modernă pârtie de schi din judeţul Suceava, construită în oraşul Gura Humorului, va fi inaugurată în mod oficial în cursul zilei de sâmbătă, 6 februarie a.c., la eveniment urmând să fie prezent şi ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, precum şi oficialităţi judeţene. Potrivit primarului din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, deschiderea pârtiei va avea loc în cursul zilei de mâine, schiorii putând folosi pârtia de la ora 11:00 şi până la 18:00. Deşi iniţial inaugurarea oficială era programată pentru această zi, în cele din urmă evenimentul s-a amânat pentru sâmbătă, având în vedere că mâine va fi şedinţă de Guvern, astfel încât prezenţa la Gura Humorului a Elenei Udrea, precum şi a ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, nu putea fi posibilă.
Potrivit programului din ziua inaugurării oficiale, invitaţii la acest eveniment vor fi primiţi în sănii trase de cai, pe muzică de fanfară, după care aceştia vor asista la slujba de sfinţire a pârtiei. Elena Udrea va vizita atât pârtia de schi, precum şi celelalte investiţii realizate în parcul Ariniş prin proiectul POPAS, printre care trei terenuri de sport, o piscină acoperită şi una în aer liber şi un bazin de înot pentru copii. În programul pregătit de autorităţile locale, cei prezenţi la deschiderea oficială a pârtiei vor putea asista şi la o demonstraţie de schi alpin, care va începe la ora 15:00, pentru ca de la ora 15:30 să debuteze Târgul Asociaţiilor de Turism din Bucovina. Spre seară, pe scena amplasată la baza pârtie va începe, de la ora 17:00 şi până la 18:00, spectacolul folcloric „Dor de Humor”. Spectacolul de muzică populară va fi urmat de concertul formaţiei Zdob şi Zdub, care va începe la ora 18:00. Evenimentele programate pentru ziua de sâmbătă se vor încheia cu o discotecă în aer liber.

 

Concurs de ochire la ţintă cu bulgări

Pentru ziua de duminică, manifestările organizate de Primăria din Gura Humorului vor începe la ora 12:00 cu mai multe concursuri hazlii dedicate copiilor, dar şi celor „în mintea lor”, după care, de la ora 14:00, cei prezenţi vor fi invitaţi să se încălzească la o bulgăreală, sau mai bine spus „o manifestare regională de reconciliere obştească”. Evenimentele vor continua cu un concurs de ochire la ţintă cu bulgări, de la ora 17:00 vor începe spectacolele susţinute de The Edge, DJ Rynno feat. Sylvia, după care vor fi organizate alte concursuri şi o discotecă în aer liber.
Pârtia de schi din Gura Humorului are o lungime de 1.478 de metri, cu o diferenţă de nivel de 283 de metri şi dispune de cinci tunuri de zăpadă. Capacitatea de primire optimă este de 873 de schiori/zi, iar cea maximă de 1.019 schiori/zi. Pista dispune şi de instalaţie de nocturnă, cu 80 de stâlpi de iluminat, precum şi de un echipament telescaun pe o lungime de 1.349 de metri, cu o capacitate de transport de 1.200 de persoane/oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inaugurarea oficială a pârtiei de schi din Gura Humorului va avea loc sâmbătă, 6 februarie.
 Vizualizări articol: 2964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Inaugurarea oficială a pârtiei de schi din Gura Humorului va avea loc sâmbătă, 6 februarie3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei