Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2010 - Anul XV, nr. 28 (4319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Utilizarea excesivă a internetului provoacă apariţia depresiei

Persoanele care îşi petrec un număr mare de ore surfând pe internet sunt mai predispuse de a suferi de depresie, potrivit unui studiu britanic recent, publicat în revista Psychopathology, informează Reuters.
Experţii britanici nu au putut însă să stabilească deocamdată dacă internetul cauzează aceste depresii sau dacă persoanele deprimate sunt atrase de internet.
Psihologii de la Universitatea din Leeds susţin că au descoperit dovada "frapantă" a faptului că acele persoane care folosesc internetul în mod excesiv dezvoltă un comportament compulsiv, având tendinţa să înlocuiască interacţiunile sociale din viaţa reală cu discuţii online purtate în chat room-uri şi pe diverse reţele de socializare.
"Acest studiu întăreşte speculaţiile potrivit cărora utilizarea excesivă a internetului, care tinde să înlocuiască funcţiile sociale obişnuite ale indivizilor, ar putea fi asociată cu anumite afecţiuni psihologice, precum depresia şi dependenţa", a declarat Catriona Morrison, coordonatoarea studiului. "Acest tip de activităţi cauzatoare de dependenţă pot avea un impact serios asupra sănătăţii mintale".
În primul studiu efectuat pe scară largă în occident, cercetătorii au analizat felul în care aceştia obişnuiesc să folosească internetul şi numărul de cazuri de depresie. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 1.319 britanici cu vârstele cuprinse între 16 şi 51 de ani.
Din numărul total de voluntari, 1,2% erau "dependenţi de internet", au afirmat autorii studiului.
Persoanele dependente de internet petrec un număr mare de ore pe site-uri cu conţinut sexual explicit, jucând diverse jocuri online sau discutând cu alţi utilizatori în cadrul unor comunităţi online. Specialiştii au constatat în rândul acestor persoane un număr mai mare de cazuri de depresie moderată sau severă, comparativ cu utilizatorii obişnuiţi de internet.
Deşi procentul de 1.2% de persoane dependente de internet reprezintă o valoare relativ mică, el este mai mare decât procentul persoanelor dependente de jocuri de noroc din Marea Britanie (0,6%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilizarea excesivă a internetului provoacă apariţia depresiei.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Utilizarea excesivă a internetului provoacă apariţia depresiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei