Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2010 - Anul XV, nr. 28 (4319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Riscurile meseriei

Doi angajaţi ai Spitalului Suceava, bătuţi în timpul serviciului, de trei indivizi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, un paznic şi un responsabil de neutralizarea deşeurilor periculoase, au fost luaţi la bătaie, marţi seară, de trei indivizi de etnie romă, veniţi să-şi viziteze nişte cunoştinţe internate.
În timp ce salariaţii unităţii sanitare s-au ales cu leziuni pentru care vor necesita mai multe zile de îngrijiri medicale, agresorii sunt căutaţi de poliţie, incidentul fiind surprins de camerele de filmat instalate în incinta spitalului. Deşi cazurile de agresiune fizică asupra personalului unităţii sunt destul de frecvente, acesta este cel mai grav de până acum, spune conducerea spitalului, care, până în luna mai a acestui an, vrea să asigure paza şi protecţia cu o firmă specializată.

 

Internat la ORL, portarul atacat va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Episodul de marţi seară s-a consumat la ora 19.45, iar prima victimă a fost paznicul de noapte, Nicu Chiteală, de 40 de ani, care în acel moment îşi făcea serviciul pe holul central de la demisolul spitalului. „Trei bărbaţi care au fost în vizită pe secţiile Ginecologie şi Pediatrie au ieşit în hol, împreună cu pacientele, la fumat. În urma lor, uşa, care este cu arcuri, s-a închis imediat, automat, iar unul dintre agresori s-a arătat iritat de faptul că portarul nu a ţinut-o. L-a lovit cu pumnul în plină figură, luându-l prin surprindere”, a arătat şeful Serviciului Administrativ din cadrul Spitalului Suceava, Gheorghe Buburuzan.
„Au sărit să mă bată fără să le zic nimic. M-au întrebat de ce-s pus aici şi mi-au tras un pumn în faţă. Nu ştiu când şi pe unde au intrat în spital, eu până la ora aia fusesem să încui uşa de la laboratorul Synevo”, a declarat paznicul atacat, care, în urma agresiunii la care a fost supus, s-a ales cu nasul rupt în două locuri, o fractură de mandibulă şi un ochi vânăt.
Nicu Chiteală lucrează de zece ani în spital, iar în urma incidentului a fost internat în secţia ORL, unde urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

 

Panică în rândul salariaţilor, care se tem şi mai mult pentru siguranţa lor

Al doilea angajat agresat de cei trei romi este Doru Dumitru, de 42 de ani, responsabil de neutralizarea deşeurilor periculoase, care, la momentul respectiv, se afla în holul principal de la demisol pentru a-şi lua o cafea de la automat. „El a apucat să se apere. A reuşit să pună un scaun între el şi agresori şi a suferit leziuni mai puţin grave”, a mai spus şeful Serviciului Administrativ.
Incidentul de marţi seară a stârnit panică în rândul salariaţilor Spitalului Suceava, care, acum, se tem şi mai mult pentru siguranţa lor, în condiţiile în care nu de puţine ori s-a întâmplat ca bolnavi sau persoane din anturajul pacienţilor să-i înjure şi chiar să-i lovească.
„Nu este normal ca într-o unitate publică, atât de mare, să fii atacat, să stai mereu cu frica-n sân. Este incredibil unde s-a ajuns, e pur şi simplu strigător la cer. Ni se cere să respectăm pacienţii şi aparţinătorii, dar pe noi cine ne respectă? Femeile care lucrează în lifturile mai izolate riscă oricând să fie strânse de gât, le găseşti moarte acolo”, spune liftierul Alin Cureleţ.

 

Sâmbătă, un alt paznic a fost luat de gât şi trântit de uşa pe care o păzea

La Spitalul Suceava, ultimul caz de agresiune fizică asupra unui angajat s-a petrecut sâmbătă, când un alt paznic, Gheorghiţă Spătar, a fost atacat de soţul unei paciente internate. „Venise să-şi ia nevasta şi copilul de la maternitate. I-am spus să-şi cumpere papuci de unică folosinţă, dar nu a vrut. M-a luat de gât şi m-a trântit de uşă”, rememorează portarul incidentul în care a fost implicat la sfârşitul săptămânii.
Cea mai mare unitate sanitară din judeţ asigură paza şi protecţia, inclusiv la secţia exterioară de Psihiatrie din Burdujeni, cu 14 paznici. Pe timp de zi, de serviciu sunt trei portari, iar noaptea doar unul singur.

 

Spitalul Suceava va angaja o firmă specializată în pază şi protecţie

Din cauza nenumăratelor probleme înregistrate de-a lungul timpului, conducerea unităţii vrea să externalizeze serviciul de pază şi protecţie, iar demersurile în acest sens au fost deja începute. „Am făcut adrese la Direcţia de Sănătate Publică, Consiliul Judeţean şi Sindicat. Aşteptăm aprobările, după care vom trimite documentaţia la ministerul de resort. Sperăm ca la 1 mai toate procedurile să fie finalizate şi să avem contract cu o societate specializată. Oamenii noştri nu au în dotare nici măcar un spray lacrimogen”, a punctat Gheorghe Buburuzan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi angajaţi ai Spitalului Suceava, bătuţi în timpul serviciului, de trei indivizi.
 Vizualizări articol: 4174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 10 voturi
Doi angajaţi ai Spitalului Suceava, bătuţi în timpul serviciului, de trei indivizi3.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si vina e doar a pacientilor? trimis de
( 4 feb 2010, 14:48:51
Daca mergi sa vizitezi o ruda esti tinut pe la usi ca un sclav. E cumva normal ca oamenii sa riposteze cel putin verbal cand vezi ce idei au cei de la spital. Recent am fost cu un bolnav de cancer la tratament si imputitii astia de la spital nu m-au lasat sa intru cu el. Dupa chimioterapie ti se face f rau si nu te poti tine pe picioare. Credeti ca asistentele s-au ocupat de el cand i s-a facut rau? Nu, eu eram tinut dupa usa de la intrarea principala... in salon era o tona jumate de indiferenta. Ce imi pare rau e ca si-a luat-o in barba un amarastean si nu cel care inventeaza aceste reguli care te scot din minti si te fac sa te umilesti pe la usa spitalului... dar inca am speranta ca o sa si-o fure si un doctor din conducere in curand...
2.   ... trimis de
( 4 feb 2010, 21:09:02
tot cei care`s mai mici in functie , isi fura bataie .. nenorocitii astia de rromi ar trebui spanzurati , omorati sau tinuti in lanturi .. nu de mult , si sor`mea a fost atacata de un rrom ..

conducerea spitalului nu le pasa de pacienti , ci de banii ce le intra in buzunar .. aseara , a murit un pacient ca a dat in septicemie si n`a avtu cine sa`l ingrijeasca .. nu le pasa , nu`si mai primesc sporurile , dar au uitat c`au depus un juramant in fata lui Dumnezeu !!!!!!!!!!!!!!!!!
3.   H2SO4 trimis de
( 4 feb 2010, 23:34:08
ARE NUMAI DREPTATE,NU E VINOVAT OMU CARE ISI FACE MESERIA,SUNT VINOVATI AIA CARE DOAR SE PREFAC CA ISI FAC MESERIA ...SPER SA MOARA CATIVA DOCTORI SI ATUNCI POATE SE GANDESC SI LA VIETI...CEL PUTIN LA ALE LOR,AIA CE RAMAN IN VIATA....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei