Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2010 - Anul XV, nr. 28 (4319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu apreciază că PSD ar trebui să aibă doar 5-8 vicepreşedinţi, iar aceştia să fie aleşi de CN

Joi, 4 Februarie 2010 (17:22:45)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Consiliul Naţional, că partidul are prea multe funcţii de vicepreşedinte, apreciind că numărul acestora ar trebui redus până la 5-8 astfel de posturi.

Iliescu a propus totodată ca vicepreşedinţii să nu fie aleşi de Congres, ci de Consiliul Naţional, dându-se posibilitatea candidaţilor care pierd alegerile pentru şefia partidului să poată candida pentru eşalonul doi.

"Noi alegem în acest Congres preşedintele, secretarul general, vicepreşedinţi, care sunt toţi slujitori şi militanţi ai programului şi ai politicii social-democrate a partidului nostru, nu oamenii de curte şi valeţii unor lideri, indiferent cine sunt ei. Totul e cum să alegem într-adevăr oamenii cei mai potriviţi şi competenţi să ducă la îndeplinire programul şi liniile pe care le stabilim", a spus Iliescu.

El a propus modificarea Statutului PSD în sensul ca în Congres social-democraţii să se rezume doar la alegerea Consiliului Naţional, a preşedintelui şi eventual a secretarului general.

"Vicepreşedinţii să fie aleşi în Consiliul Naţional, poate chiar şi secretarii naţionali, nu de către CEx. De ce acest lucru? Eu ştiu că sunt nişte chestiuni de orgoliu. Avem 15 sau 17 vicepreşedinţi, nu mai ştiu câţi. Dacă v-aş întreba să nominalizaţi vicepreşedinţii partidului, nu ştiu câţi aţi fi capabili să o faceţi, eu nu-i mai ştiu. La ce ne trebuie această armată de vicepreşedinţi, la ce ne trebuie cumulul de funcţiuni pe care îl combatem? Citiţi Statutul atent! La ce ne trebuie 8 din cei 41 de preşedinţi de CJ să fie vicepreşedinţi zonali? Nouă ne trebuie un număr de vicepreşedinţi, 5-7-8, cât considerăm, pe domeniile mari de activitate ale partidului, care să coordoneze aceste activităţi", a subliniat Iliescu.

Liderul PSD a mai spus că liderii din prima linie care candidează la şefia partidului riscă să nu facă parte din conducerea PSD, lucru care în opinia sa este negativ pentru formaţiunea social-democrată, pentru că reprezintă o dispersie a forţelor.

"Avem până acum vreo patru candidaţi, poate până la Congres mai apar. Sunt oamenii de primă linie ai partidului nostru. În urma Congresului, din cei patru o să fie ales unul preşedinte. Dacă în acelaşi timp se aleg şi vicepreşedinţii, ceilalţi n-au şansa să fie măcar vicepreşedinţi ai partidului. Avem nevoie de această dispersie a forţelor? Avem nevoie de asemenea mecanisme care duc la excludere din circuitul conducerii de partid a oamenilor cei mai comptetenţi şi capabili ai partidului nostru? Aşa că, dincolo de orgoliile personale ale unora, trebuie să gândim ceea ce e mai bine pentru partid", a conchis Iliescu.

În prezent, PSD are 14 vicepreşedinţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu apreciază că PSD ar trebui să aibă doar 5-8 vicepreşedinţi, iar aceştia să fie aleşi de CN.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Iliescu apreciază că PSD ar trebui să aibă doar 5-8 vicepreşedinţi, iar aceştia să fie aleşi de CN1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei