Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2010 - Anul XV, nr. 28 (4319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muncitorii români şi bulgari sunt exploataţi cu cruzime de mafia cehă

Joi, 4 Februarie 2010 (18:10:13)

Mafioţii cehi îi exploatează fără milă pe muncitorii români şi bulgari, silindu-i pe aceştia să presteze munci grele, uneori şi prostituţie, potrivit unui raport detaliat obţinut de agenţia bulgară de presă Novinite.

Mafia cehă îi exploatează pe muncitorii români şi bulgari forţându-i la munci grele şi uneori chiar şi prostituţie, se arată într-un raport publicat de o agenţie non-guvernametală locală din Cehia şi susţinut de Poliţia cehă.

Potrivit agenţiei bulgare de presă Novinite, care citează din raportul dat publicităţii joi, a crescut îngrijorător traficul de persoane, referitor la muncitori români şi bulgari care muncesc pe sume infime.

Sursa citată mai arată că românii şi bulgarii care ajung să muncească pentru mafia cehă au fost tranformaţi în adevăraţi sclavi.

După intrarea în Uniunea Europeană, în 2007, a celor două ţări, "importul de forţă de muncă din România şi Bulgaria" a crescut dramatic datorită faptului că acestora nu li se cere permis de muncă în această ţară.

Această afacere criminală, mai notează Novinite citând din raport, se dovedeşte a fi foarte profitabilă pentru mafia locală, sumele câştigate fiind de ordinul milioanelor de euro.

Mafioţii cehi îşi racolează victimele de la agenţii de plasare a forţei de muncă şi promit oamenilor locuri serioase de muncă. În plus, mai notează sursa citată, mafioţii le iau imigranţilor banii cu care vin. Odată ajunşi în Cehia, mafioţii îi silesc pe oameni să muncească "pentru mai nimic".

Încă din 1990, mafia cehă exploateză cetăţeni ucrainieni, moldoveni, vietnamezi şi mongolezi, iar în ultimii ani reţeaua infracţională şi-a îndreptat atenţia către cetăţenii români şi bulgari.

Potrivit cifrelor oficiale, în 2009, în Cehia erau înregistraţi 4.578 lucrători din Bulgaria şi 3.789 din România.

"În majoritatea cazurilor muncitorii străini sunt folosiţi la muncă silnică, în agricultură, iar unii dintre ei sunt forţaţi să se şi prostitueze", a declarat pentru publicaţia românească "24 de Ore" şi citată de agenţia bulgară, Romulus Ungureanu, directorul Centrului de Combatere a Traficului de Fiinţe Umane din România.

Tot Ungureanu, citat de Novinite, a anunţat că există cazuri în care oamenii siliţi de mafie sunt cetăţeni cu studii superioare forţaţi să muncească cu 7,5 euro pe săptămână."Ei muncesc invariabil şapte zile pe săptâmână", a spus Ungureanu.

În majoritatea cazurilor oamenii refuză revenirea în ţara de origine pentru că rudele acestora cred că ei câştigă bani frumoşi, mai notează sursa citată, care arată că, în plus, aceşti oameni trebuie să returneze banii împrumutaţi pentru drumul spre Republica Cehă.

Aceşti oameni refuză de asemenea să depună mărturie în faţa organelor de anchetă din Republica Cehă din cauza fricii pe care o deprind în urma tratamentelor neomenoase la care sunt supuşi de mafioţii cehi. În acest fel organele de anchetă sunt blocate şi nu pot acţiona împotriva acestor grupuri mafiote, conchide Novinite.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muncitorii români şi bulgari sunt exploataţi cu cruzime de mafia cehă.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Muncitorii români şi bulgari sunt exploataţi cu cruzime de mafia cehă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei