Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2010 - Anul XV, nr. 28 (4319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Împrejurări suspecte

Femeia stropită cu acid în centrul Rădăuţiului refuză să colaboreze cu poliţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elena Bilibou (36 de ani), femeia care, în decembrie 2009, a fost stropită pe faţă cu o substanţă chimică, cel mai probabil acid sulfuric, în centrul municipiului Rădăuţi, de un individ rămas neidentificat, refuză să colaboreze cu poliţia, ne-au mărturisit, ieri, surse din rândul anchetatorilor.
Încercarea ofiţerilor care se ocupă de acest caz de a sta de vorbă cu victima, ulterior primei sale declaraţii date organelor de anchetă, a fost sortită eşecului.
Anchetatorii cred că Elena Bilibou l-a văzut pe atacator şi ar putea oferi date şi semnalmente care ar duce la identificarea acestuia.
Femeia, însă, o ţine una şi bună şi declară că cel care i-a aruncat substanţa chimică în faţă este un afacerist rădăuţean, proprietarul unei firme de transport, cu care se judecă de mai mulţi ani pentru un apartament.
Poliţiştii susţin că au verificat posibila implicare a afaceristului respectiv în atacul mafiot comis asupra femeii, însă această ipoteză nu se confirmă.
Anchetatorii aşteaptă analizele probelor de laborator trimise la Institutul Criminalistic pentru a se stabili cu ce substanţă a fost atacată femeia.

 

I-au dat foc la maşină

Câţiva martori oculari ai atacului comis asupra Elenei Bilibou au susţinut că agresorul ar fi un tânăr de aproximativ 20 de ani, iar pe baza semnalmentelor oferite de aceştia, poliţiştii au întocmit şi un portret robot.
Pe 17 decembrie a.c., Elena Bilibou a fost stropită cu o substanţă acidă, alegându-se cu arsuri pe faţă, gât, mâini şi partea superioară a toracelui, aproximativ 20% din suprafaţa corpului.
În noaptea de 2/3 august 2009, Elena Bilibou a trecut printr-o altă experienţă traumatizantă, persoane necunoscute dându-i foc la Mercedes-ul parcat în faţa blocului în care locuieşte.
În incendiu, pe lângă maşina femeii, distrusă în proporţie de 60% (pagube estimate la 27.000 de lei), au fost afectate şi alte două maşini din parcare.
Indivizii care au pus incendiul nu au fost încă identificaţi.

  

Legături periculoase

Elena Bilibou este soţia lui Ovidiu Gheorghe Bilibou, zis „Macrina” (37 de ani), individ arestat în prezent în Germania şi trimis în judecată într-un dosar de contrabandă cu ţigări.
„Macrina” a fost arestat preventiv în urmă cu aproximativ doi-trei ani, fiind acuzat că, împreună cu alţi indivizi, au pus la cale o reţea de contrabandă cu ţigări, în care erau implicaţi şi poliţişti de frontieră şi vameşi, care au lăsat să treacă tiruri întregi cu ţigări din Ucraina în România.
Reţeaua din care făceau parte, susţineau anchetatorii, avea legături importante cu ofiţeri de rang înalt din cadrul structurilor de grăniceri ai Republicii Ucraina.
Din câte se pare, Elena Bilibou a plătit „datorii” ale soţului ei, poliţiştii luând în calcul tot mai multe variante, de la aceea a unei atac provocat în urma unui scandal amoros, la o reglare de conturi între interlopii rădăuţeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeia stropită cu acid în centrul Rădăuţiului refuză să colaboreze cu poliţia.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Femeia stropită cu acid în centrul Rădăuţiului refuză să colaboreze cu poliţia5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Apel politiei!! trimis de
( 4 feb 2010, 14:28:15
nu mai aruncati banii oamenilor cinstiti pe niste anchete la care din cate se vede NIMENI nu doreste raspunsuri..... inchideti cazul si gata daca nu colaboreaza victima ...
2.   Parerea mea trimis de
( 4 feb 2010, 16:07:34
corb la corb nu isi scoate ochii:zice o zicala veche!cine vrea sa inteleaga ce am vrut sa spun.
3.   LOVELY trimis de
( 4 feb 2010, 16:53:54
10
4.   Parere trimis de
( 4 feb 2010, 18:12:13
Orice om cuminte la cap ar colabora cu anchetatorii dupa asa o intamplare nefericita. Dar cred ca "victima" a facut si ea victime in trecut. Nu as crede ca ti se poate intampla asa ceva pe strada fara sa platesti vreo polita.
5.   Hmmm trimis de
( 4 feb 2010, 21:03:32
cred ca are de-a face cu mafioti , de nu vrea sa colaboreze . poate vrea sa-i inchida cineva gura si nu stie cum . oameni care nu traiesc decat facand raustraight face
6.   Bumerang trimis de
( 5 feb 2010, 10:18:45
in arestu din germania Macrina a sifonat niste tovarasi de breasla,si acum astia se razbuna .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei