Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Companiile străine, interesate să construiască noua centrală termică a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Planurile de realizare a unei noi centrale termice pentru municipiul Suceava atrag tot mai mulţi investitori străini, după cum a anunţat ieri primarul Ion Lungu.
Vorbind de subvenţiile la căldură, care vor fi asigurate şi anul acesta, de la bugetul local şi de la cel de stat, primarul Sucevei a precizat că pe viitor va fi o altă abordare, care să reducă mult preţul gigacaloriei şi să nu mai împovăreze municipalitatea cu datorii către Termica.
“Facem eforturi pentru a asigura încălzirea în această iarnă, dar pe termen lung avem o altă strategie, de a face o centrală dimensionată la nevoile municipiului, numai pe energie termică. Săptămâna aceasta am mai avut o discuţie cu reprezentanţii firmei Celio, din Italia, care s-a arătat interesată de un asemenea proiect. Au mai fost discuţii şi cu cei de la Kellag şi de la Schweighofer, încât e clar că sunt firme interesate de acest proiect.
Până la sfârşitul lunii, cei din AGA de la Termica vor veni cu o propunere de centrală pe biomasă şi cu un supliment de arzătoare pe gaz metan, pentru anotimpul de iarnă”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.
Chiar dacă licitaţia de atragere a unui investitor privat care să finanţeze realizarea noii centrale termice ar avea loc la începutul anului viitor, efectele acestei strategii nu vor fi vizibile decât după aproximativ doi ani, cât va dura construcţia centralei.

 

Deşeurile lemnoase, principalul combustibil al noii centrale

“Dacă nu facem noi aici, în Suceava, această centrală pe biomasă, nu se mai face nicăieri altundeva. Noi avem judeţul cu cea mai mare suprafaţă forestieră şi anual se exploatează peste un milion de metri cubi de lemn, iar numai acei 15% care reprezintă deşeurile rezultate reprezintă o bază suficientă pentru o centrală pe biomasă”, a precizat Lungu, menţinând strategia de bază stabilită cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.
“Sunt convins că până la sfârşitul acestui mandat vom avea rezolvată definitiv şi pe termen lung problema unui nou sistem de încălzire a municipiului Suceava”, a concluzionat Ion Lungu, care va organiza licitaţia de atragere a unui investitor privat în primăvara anului 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Companiile străine, interesate să construiască noua centrală termică a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Companiile străine, interesate să construiască noua centrală termică a Sucevei4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
( 8 oct 2009, 13:08:41
Ne-am lamurit. Din nou promisiuni electorale desarte in prag de alegeri prezidentiale. Mai ai din astea dle primar minciunica? Cand te opresti sa ne anunti ca sa revenim la cititul ziarelor locale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei