Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă

Săptămâna 8 – 14 octombrie 2009

Joi, 8 octombrie

Cenaclul Zidul de Hârtie

Cenaclul Zidul de Hârtie va invită la redeschiderea oficială a întâlnirilor literare, joi, 8 octombrie la ora 20:00, la mansarda Music Pub - Suceava.
Vor fi prezentate trei cărţi de poezie apărute la Editura „Cartier”, în colecţia „Rotonda”: „Un anotimp în Berceni”, de Claudiu Komartin, „Dicţionarul Mara”, de Dan Coman, şi „Monstrul fericit”, de Radu Vancu.
Partea a doua a întâlnirii va fi rezervată unei lecturi de poezie susţinută de Roxana Baltaru.


Vineri, 9 octombrie

La Muzeul de Istorie

Pentru a marca Ziua Comemorării Holocaustului în România, Complexul Muzeal Bucovina, organizează, începând cu ora 11:00, în sala de festivităţi a Muzeului de Istorie, un colocviu cu titlul “Holocaustul în cuvinte şi imagini”.
Vor susţine prelegeri dr. Daniel Hrenciuc, directorul coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, prof. Sorin Golda, preşedintele Comunităţii Evreilor din Suceava şi muzeograful Cristina Pînzaru.
Vor fi proiectate totodată două filme documentare, iar la intrarea în muzeu va fi expus un panou cu imagini-document la care se vor putea aprinde lumânări pentru memoria celor care au suferit şi şi-au pierdut viaţa prin aplicarea planului Germaniei naziste şi a statelor aliate în persecutarea şi exterminarea evreilor.

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”

Sub egida Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Suceava, Direcţia Judeţeană Suceava pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” organizează, la ora 12:30, în Sala de lectură, un colocviu dedicat Comemorării Zilei Holocaustului, la care vor conferenţia scriitoarea Angela Furtună şi profesorii Gabriel Cărăbuş, Daniel Hrenciuc, Sorin Golda şi Octavian Nestor.
Programul va include şi Ediţia a II-a de Lecturi Publice, cu genericul „Transnistria”, din opera scriitorului Norman Manea.


Sâmbătă 10 octombrie

Programe pentru copii la Iulius Mall

Kids Show la ora 17.00 – Kidsland din Iulius Mall Suceava
Momente artistice susţinute de trupe de dansuri moderne de la Palatul Copiilor. Invitat special: grupul Cheia Sol din Botoşani, coordonat de Oana Puşcaşu.

Poveşti la Cărtureşti ora 17.00 - Librăria Cărtureşti din Iulius Mall Suceava

Din octombrie, toţi copiii care adoră poveştile sunt aşteptaţi în fiecare sâmbătă, la librăria Cărtureşti, la ora 17.00, să savureze o cană de ceai parfumat ascultând povestea preferată.

Duminică, 11 octombrie

La Gura Humorului: Salonul Internaţional de Fotografie

Circumscrise celei de-a XXIX-a ediţii a Festivalului Inter-Naţional „Toamnă la Voroneţ”, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului vor avea loc, la ora 14:00, o lansare de carte („Goana după lumină”, autor Petronela Prepeliţă) şi vernisajul Salonului Internaţional de Fotografie, cu două expoziţii de excepţie „Fraţii Manakia - pionieri ai cinematografiei balcanice” şi „La răspântie de drumuri”, realizată de Delia Perois (Franţa).

Luni, 12 octombrie

Deschiderea oficială a festivalului „Toamnă la Voroneţ”

La Gura Humorului, în Sala „Tisa”, va avea loc, la ora 10:00, festivitatea deschiderii oficiale a festivalului „Toamnă la Voroneţ”.
Între orele 11:00-14:00 şi 16:00-20:00 se va desfăşura concursul pentru film documentar, iar seara, la 20:30, va fi proiectat filmul regizat de Corneliu Porumboiu „Poliţist adjectiv”.
Începând cu ora 20:00 la Cafeneaua „Amnesia” se va desfăşura concursul de diaporamă.

Marţi, 13 octombrie

Film documentar, workshop şi lansare de carte

Festivalul „Toamnă la Voroneţ” continuă la Gura Humorului, în Sala „Tisa”, cu concursul pentru film documentar (orele 10:00-14:00 şi 16:00-20:00). Seara, la ora 21:30, va fi proiectată pelicula „Amintiri din epoca de aur” de Cristian Mungiu.
Cafeneaua „Amnesia” va găzdui, între orele 20:00 -22:00, Clubul cineamatorilor, workshop-ul „Limbajul documentarului” şi evenimentul lansării volumului „Pâine şi film” de Maximilian N. Popescu Vella.

Miercuri, 14 octombrie

Festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor

În Sala „Tisa” se va organiza festivitatea de premiere (ora 11:00) urmată de Gala Laureaţilor (ora 12:00) celei de-a XXIX-a ediţii a Festivalului Inter-Naţional „Toamnă la Voroneţ”.
Vor fi prezentate, ca proiecţii de final, filmele „Francesca”, în regia lui Bobi Păunescu, şi „Prin cenuşa imperiului”, de Andrei Blaier.


Expoziţie de artă vizuală la City Gallery

Iubitorii de artă din Suceava au ocazia, până pe data de 12 octombrie a.c., să viziteze expoziţia de artă vizuală de la City Gallery (în incinta Shopping City Suceava), intitulată „Oraşul alchimic”, a artistului plastic Constantin Severin.
Sunt etalate 44 de lucrări în ulei şi o instalaţie, tablouri expuse anul acesta în doua expoziţii personale, „Oraşul alchimic”, prezentată în ianuarie la Galeria de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra Neamţ şi „Suceava mea arhetipală”, vernisată în aprilie, la Galeria „Dalype”, din Oslo, Norvegia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă.
 Vizualizări articol: 3384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Unde fugim de-acasă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei