Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schismă

Steiciuc a demisionat de la conducerea PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Mihai Steiciuc, a demisionat din această funcţie, alături de alte şase persoane din biroul municipal de conducere. Printre demisionari se numără şi doi vicepreşedinţi ai filialei municipale Suceava a PNL, Lucian Lungu şi Gheorghe Cosmulese, secretarul organizaţiei Ovidiu Arganisciuc şi membrii Marian Dascălu, Pavel Rusu şi Alexandru Larionescu. Aceştia au anunţat că renunţă la funcţiile politice, însă nu demisionează din PNL. După ce a demisionat din funcţia în care a fost ales la sfârşitul lunii martie 2009, Mihai Steiciuc a precizat doar că a luat această decizie din motive personale. În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Cosmulese, acesta a precizat că a demisionat pentru a lăsa loc echipei lui Alexandru Băişanu să-şi desfăşoare activitatea aşa cum consideră acesta.
„Erau mici fricţiuni între echipa din jurul preşedintelui Mihai Steiciuc şi cea a domnului Băişanu. Aveam diferenţe de idei cu privire la modul de desfăşurare a campaniei electorale, motiv pentru ca am decis să mă retrag din birou, pentru a-i lăsa să se ocupe de campanie aşa cum ştiu ei”, a spus Gheorghe Cosmulese. El a adăugat că nu va demisiona din PNL.
La rândul său, Lucian Lungu a precizat că este nemulţumit de modul în care se comportă Alexandru Băişanu în cadrul şedinţelor de partid. „Deşi este în PNL de aproape un an, se comportă ca pe propria moşie şi îşi bate joc de liberalii vechi”, a subliniat Lungu.
El a mai spus că Alexandru Băişanu a numit la conducerea organizaţiei de tineret o persoană care nu este membru al PNL şi că a primit în partid 50 de noi membri fără ca aceştia să fie prezentaţi structurilor de conducere, aşa cum prevede statutul.
Este de aşteptat ca o parte dintre cei care şi-au dat demisia din funcţiile politice să opteze, în perioada următoare, pentru PD-L. Reamintim faptul că senatorul Tiberiu Prodan şi-a anunţat la începutul acestei săptămâni demisia din PNL şi trecerea la grupul parlamentar al PD-L. De asemenea, este posibil ca unul dintre membrii Biroului Judeţean de Conducere al PNL Suceava, Angela Zarojanu, să obţină un post de subprefect, cu sprijinul democrat-liberalilor.

 

Băişanu spune că demisionarii nu au ţinut pasul cu stilul său de management

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, a declarat că cei care au demisionat din biroul de conducere al biroului municipal Suceava s-au autoeliminat pe motiv că nu reuşeau să ţină pasul cu stilul său de management.
„Eleanor Roosvelt spunea: <oamenii mari vorbesc despre idei, oamenii normali despre evenimente, iar oamenii mici despre alţi oameni>. Având în vedere aceste cuvinte, eu spun că nu pot comenta în nici un fel actul demisiei acestora din biroul municipal”, a declarat Băişanu.
El a precizat că, după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava cu 78% din voturile exprimate, era normal să vină cu un nou stil de management.
„Acest lucru înseamnă ţinte precise şi răsplata necesară în urma muncii depuse. Însă se pare că aceşti colegi s-au autoeliminat din echipa de conducere pentru că nu au putut să ţină pasul cu munca asiduă pentru campania lui Crin Antonescu”, consideră liderul PNL Suceava.
Băişanu a precizat că toţi cei care şi-au dat demisia au fost ineficienţi în munca pentru campania electorală şi, mai mult, au lipsit de la ultimele patru şedinţe ale Biroului Municipal Suceava al PNL. În aceste condiţii, el a arătat că ceilalţi membri ai biroului au votat suplimentarea numărului de membri în această structură de conducere pentru a suplini lipsa acestora.

 

Vasile Mocanu este noul preşedinte al PNL Suceava

Alexandru Băişanu a declarat că după demisia lui Mihai Steiciuc din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, locul acestuia va fi luat, cu caracter interimar, de către Vasile Mocanu, vicepreşedintele cu cel mai mare număr de voturi obţinute la alegerile interne.
De asemenea funcţiile de vicepreşedinte rămase vacante au fost ocupate de Alin Popescu şi de consilierul local Corneliu Vornicu. Biroul Municipal al PNL Suceava îi mai are ca membri pe Oana Năstase, Nicolae Miron, Zaraza Ciubotariu, Vasile Bilius, Radu Vatafu, Bogdan Popescu, Ion Maxim şi Dan Roibu.
Aseară, la închiderea ediţiei, cei şapte demisionari au fost excluşi din PNL Suceava, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul Angelei Zarojanu. Mai multe detalii despre acest subiect, în ziarul de mâine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steiciuc a demisionat de la conducerea PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 10 voturi
Steiciuc a demisionat de la conducerea PNL Suceava3.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REZULTATELE? trimis de
( 8 oct 2009, 11:14:03
Acestia trebuiau in mod normal sa nici nu-si bage nasul in functiile de conducere ale PNL dupa rezultatele dezastruoase din 2008. Suceava a fost unul din orasel cu cele mai proaste rezultate la nivel national. Minimum de decenta ar fi impus retragerea acestor personaje undeva in bancile din spate. Baisanu singur a scos peste 20% adica aproape de 3 ori cat Suceava. De ce nu-l sprijina acesti indivizi pe Baisanu? De ce creeaza discordie? La Zarojanu e de inteles. Moare fara FONCTIE. Dar ceilalti? Rusine sa le fie!
2.   Apel catre lichele trimis de
( 8 oct 2009, 12:09:20
Transmit doamnei Zarojanu ,pe aceasta cale,ca,la prima sedinta a biroului PDL,este asteptata sa aduca banner-ul acela imens cu care pavoazase fatada Policlinicii si in care solicita sucevenilor sa-l demita pe presedintele Basescu.Nu se accepta scuze de genul "nu mai stiu pe unde l-am pus",sau "a ramas la domnul Lungu".Avem nevoie de el pentru a-l anexa la fisa de militant a doamnei !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei