Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Salam de Sibiu? Nu: parizer!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A fi selecţioner este cu totul altceva decât antrenor. Aşa cum rezultă din chiar cele două substantive, unul antrenează jucători mai buni sau mai răi (după cum îl duce pe patron mintea sau/şi buzunarul), în timp ce celălalt îi alege pe cei mai buni dintre toţi. Ştiinţa ăstuia este condiţionată strict de calitatea muncii ălorlalţi: degeaba o avea el idei magnifice, de-a dreptul revoluţionare, dacă de la cluburi, în loc de artişti care să-i transpună pe gazon genialităţile tactice, i se furnizează legume... ba şi expirate!
Sigur că e o onoare, o mândrie şi o recunoaştere a valorii tale când ţi se propune să devii selecţioner, dar este totodată şi un risc imens: contraperformanţa la Naţională afectează un popor întreg, nu doar o mână de fani, cum se întâmplă la un club oarecare. Presiunea rezultatului este aşadar incomparabil mai mare, iar erorile sunt taxate mai rapid şi mai vehement decât la oricare club. Aici nu mai e vorba de “culorile clubului”, ci de “culorile patriei”, iar patria, deci poporul, resimte orice eşec ca pe o înaltă trădare. Mai ales la popoarele latine. Până aici, lucrurile par a se înscrie într-o logică oarecare. Aceasta dispare însă în momentul în care rezultatele pozitive sunt taxate drept catastrofe, cu atât mai mult cu cât veritabilele cataclisme de dinainte par a fi date uitării.
Aceste paradoxuri nu cred că sunt posibile decât într-un singur loc pe lume: România tuturor imposibilităţilor devenite posibile! Banda de lătrăi asmuţită pe Răzvan Lucescu ştie un singur lucru: că nenorocitul trebuie să-şi bage minţile-n cap şi să facă bine să-i selecţioneze pe ăia care trebuie! Adică ăia care trebuie vânduţi pe post de salam de Sibiu fraierilor care nu observă că e de fapt parizer… şi ăla plin de zgârciuri!
“Vopsiţii” de care vorbea Andone sunt încă vii… şi atât de mulţi încât trebuie răriţi prin export! Dar cum să-i dai pe doi bani (mulţi şi ăia zic eu) când doar comisioanele traficanţilor sunt de milioane? Aşa că trebuie vânturaţi pe la Naţională ca să le salte preţul în grilă. Iar nenorociţu’ de Răzvan, de-al dracu’, se ambiţionează să-i tot cheme ba pe Apostol, ba pe Roman ori naiba ştie pe cine, care degeaba joacă chiar fotbal dacă n-au contract cu banda de hiene. Nu-i vinovat animalu’ de Piţurcă care ne-a făcut de panaramă cu împiedicaţii lui, de am căzut în grupa a III-a valorică, după ce ne-a distrus (ba încă şi acasă!) Lituania, ci Răzvan care a făcut egal cu vicecampioana mondială la ea acasă, iar acum încearcă să ne urce înapoi în grupa a II-a. Şi de ar fi să bată Serbia, pariaţi că fraţii Şacalii şi banda tot or să-l înjure?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salam de Sibiu? Nu: parizer!.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Salam de Sibiu? Nu: parizer!5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei