Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După gratii

Singurul arestat în cazul primăriţei tâlhărite, recurs amânat la cererea avocatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Singurul individ reţinut în cazul tâlhăriei comise asupra Mariei Pleşca, primăriţa din comuna Voitinel, care nu recunoaşte implicarea în faptă şi a înaintat recurs la decizia arestării, va afla dacă rămâne sau nu după gratii abia mâine, decizia instanţei fiind amânată chiar de avocatul său, care a solicitat termen pentru a analiza cauza.
 

Costică Niţu, în vârstă de 39 de ani, zis Bîz, din Vicovu de Sus primise, duminică seară, la mai puţin de 24 de ore de la atac, mandat de arestare pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie, decizia fiind luată de Judecătoria Rădăuţi.
Niţu a înaintat recurs, acesta fiind programat ieri dimineaţă, la Tribunalul Suceava. Oarecum surprinzător, avocatul ales de Niţu, Toader Maxim, a anunţat completul de judecată că nu a avut timpul necesar pentru a analiza suficient cauza şi a-i pregăti apărarea clientului său şi a cerut o amânare. Magistraţii au acceptat solicitarea, stabilind recursul pentru ziua de mâine, la ora 9.00.

 

În căutarea celorlalţi făptaşi

Între timp, echipa de anchetatori care cercetează cazul continuă să-i caute pe ceilalţi trei autori. Deşi există un cerc de suspecţi, iar oamenii legii sunt destul de optimişti cu privire la prinderea tuturor făptaşilor, până ieri după-amiază nu mai fusese reţinut nici un suspect.
Marţi seară, oamenii legii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa lui Niţu, în încercarea de a mai aduna elemente care să probeze participarea la tâlhărie a acestuia.

 

O tâlhărie în stil mafiot

Tâlhăria a fost comisă sâmbăta trecută, la puţin timp după miezul nopţii. Maria Pleşca a fost atacată în propria casă, modul de operare al autorilor fiind unul în stil mafiot. Cu cagule pe cap, înarmaţi cu un pistol, indivizii au pătruns în locuinţa femeii, s-au năpustit asupra ei, imobilizând-o şi punându-i pistolul la tâmplă. Terorizată şi lovită în cap cu patul armei, femeia le-a spus unde pot găsi cei 4.000 de lei pe care îi avea într-o poşetă. După ce au pus mâna pe bani şi i-au luat telefonul, indivizii au dispărut.
Maria Pleşca a reuşit să se dezlege în scurt timp şi a sesizat poliţia, imediat organizându-se filtre în trafic. La scurt timp, la intrarea în localitatea dinspre Frătăuţi, un autoturism a frânat brusc la vederea echipajului de poliţie, a întors şi a demarat în viteză. După o urmărire de câţiva kilometri, autoturismul suspect, un Volkswagen Passat, a intrat pe un drum înfundat şi a fost nevoit să oprească. Din maşină au coborât trei indivizi care au luat-o la fugă, al patrulea, Costică Niţu, fiind reţinut de poliţişti. Anchetatorii spun că probele găsite în maşină, coroborate cu alte elemente, demonstrează clar că cei patru sunt autorii faptei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singurul arestat în cazul primăriţei tâlhărite, recurs amânat la cererea avocatului.
 Vizualizări articol: 2456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Singurul arestat în cazul primăriţei tâlhărite, recurs amânat la cererea avocatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei