Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Schimbarea privind bacalaureatul este în afara ordonanţei care reglementează examenul

Joi, 8 Octombrie 2009 (19:32:15)

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu afirmă că schimbarea făcută de Emil Boc în calendarul probelor de verificare a competenţelor la bacalaureat este "în afara ordonanţei", întrucât nu a fost făcută în termenul până când ar fi trebuit anunţate condiţiile de desfăşurare a examenului.

"Schimbarea pe care a operat-o, prin ordin de ministru, domnul ministru interimar al Educaţiei, Emil Boc, este în afara ordonanţei. Ordonanţa care reglementa modul în care se desfăşoară examenul de bacalaureat anul acesta avea un termen până la care trebuiau anunţate condiţiile de desfăşurare ale examenului de bacalaureat. Au fost depăşite aceste termene stabilite de ordonanţă", a spus, joi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Alba Iulia, fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Andronescu a explicat că, în planificarea pe care a aprobat-o în perioada în care era ministru, examenele de competenţă erau plasate la sfârşitul semestrului întâi pentru a le oferi elevilor o perioadă mai mare pentru a se pregăti pentru examenele scrise.

Ea a spus că a dorit să le lase elevilor tot semestrul al doilea pentru pregătirea probelor scrise ale examenului de bacalaureat.

"Am considerat că în felul acesta putem să ridicăm ştacheta, pentru că sunt trei discipline, iar ştacheta trebuia să fie sus, examenul trebuia să fie exigent şi totodată le lăsam un răgaz elevilor în care să-şi pregătească examenele finale. Împingerea evaluării competenţelor către semestrul II obligă elevii să aibă un termen mai mic de pregătire pentru examenele finale, cu toate consecinţele care derivă de aici", a spus Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă premierul Emil Boc va reuşi să îndeplinească şi funcţia de ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu a afirmat că un domeniu nu se poate gestiona "fără expertiza necesară".

"Eu prima dată când am intrat într-o funcţie publică cu vizibilitate mare a fost în momentul în care am devenit secretar de stat pentru învăţământul superior la Ministerul Educaţiei. Şi vă recunosc cu toată sinceritatea că, dacă nu aş fi fost prodecan, nu aş fi fost decan, până la momentul acela, mi-ar fi fost foarte greu să fac faţă, pentru că sunt probleme tehnice cărora să le dai soluţii. Nu poţi să le dai soluţii pe care să le inventezi peste noapte, fără să cunoşti sistemul", a afirmat Andronescu.

Ministrul interimar al Educaţiei, premierul Emil Boc, a anunţat, marţi, că a fixat un calendar pentru bacalaureat "puţin mai relaxat", probele de evaluare a competenţelor la Limba română având loc în perioada 15-17 februarie 2010.

"Am emis un ordin în calitate de ministru al Educaţiei Cercetării şi Inovării privind organizarea bacalaureatului. Am ales o formulă puţin mai aerisită, întrucât sunt probe noi de competenţă lingvistică, digitală şi într-o limbă străină", a spus Emil Boc.

Astfel, potrivit ordinului ministrului interimar al Educaţiei, înscrierile la examenul de bacalaureat vor avea loc în perioada 14-18 decembrie 2009.

Evaluarea competenţelor de comunicare la limba română va avea loc în perioada 15-17 februarie 2010. Evaluarea competenţei de comunicare în limba maternă va fi în perioada 17-19 februarie 2010, iar evaluarea competenţelor digitale în 19-29 aprilie 2010. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă va avea loc în perioada 31 mai - 4 iunie.

Modelele de subiecte şi grilele de evaluare vor fi afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării (MECI) până în 30 octombrie.

Prima probă scrisă la examenul de bacalaureat va fi la limba română, în 28 iunie 2010, urmată de limba maternă - în 29 iunie 2010, proba obligatorie a profilului - în 30 iunie 2010 şi proba la alegere - 2 iulie 2010.

În 4 iulie vor fi afişate rezultatele, în 6-7 iulie vor fi evaluate contestaţiile, iar în 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Schimbarea privind bacalaureatul este în afara ordonanţei care reglementează examenul.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Schimbarea privind bacalaureatul este în afara ordonanţei care reglementează examenul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei