Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2009 - Anul XIV, nr. 235 (4221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Sindicaliştii suceveni, spărgători de greve

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mă încântă, evident, ideea de grevă generală şi cred că nu sunt încântaţi nici cei care recurg la această formă radicală de protest. Dar, dacă aşa au hotărât liderii de sindicat, aşa să fie – grevă generală. Despre liderii de sindicat, guvernanţii, oricare ar fi ei, ţi-ar spune că sunt un rău necesar. Că bat cu pumnul în masă, că doar ridică vocea, liderii de sindicat, având puterea pe care le-o dau sutele sau miile de oameni pe care îi au în spate, sunt mult mai mult decât un rău necesar. Liderii de sindicat sunt, consider eu, un factor de echilibru, o garanţie a faptului că drepturile salariaţilor nu sunt încălcate, o certitudine pentru existenţa unor condiţii umane de muncă. Liderii de sindicat sunt cei care se expun în faţa şefilor, dar pot deveni şi ţinta nemulţumirii salariaţilor, care nu sunt încântaţi de beneficiile suplimentare obţinute sau, după caz, neobţinute. Cel puţin în teorie.
Marile mişcări sindicale consemnate de istorie de-a lungul anilor au avut un numitor comun: unitatea. Pe unitate s-a mizat şi la greva generală de luni, 5 octombrie. Se vorbea despre o Românie paralizată, se anunţase că salariaţii din toate instituţiile statului vor fi în grevă.
În multe judeţe din ţară chiar aşa s-a întâmplat. Nu şi la Suceava. La noi, putem număra pe degetele de la o mână câte instituţii au fost în grevă. Excepţie fac cei din învăţământ, care şi-au dovedit unitatea dar şi maturitatea, prin asigurarea serviciului în grădiniţe şi în şcolile speciale. În rest, s-a muncit ca într-o zi normală.
Vreau să fiu bine înţeles. Ca cetăţean, ca şi contribuabil, nu mă încântă deloc grevele din instituţiile statului. Dar nu pot să nu observ faptul că ori de câte ori sunt greve la nivel naţional, în diverse instituţii ale statului, la Suceava e linişte. Opresc lucrul funcţionarii în diverse judeţe? La Suceava, în cel mai bun caz, funcţionarii din domeniul respectiv îşi pun nişte banderole albe pe mână şi transmit un comunicat în care se dau de ceasul morţii de grija lor pentru cetăţean, grijă care îi împiedică să oprească lucrul. Aiurea!
Cei mai mulţi dintre sindicaliştii suceveni nu sunt decât nişte anexe ale conducerii. Să îndemne oamenii la grevă, înseamnă să-şi supere şefii. Ori unii dintre liderii de sindicat sunt puşi în funcţie chiar cu binecuvântarea şefilor. Sau chiar la recomandarea lor. La ora actuală, în marea majoritate a instituţiilor statului din judeţ, liderii de sindicat sunt doar elemente de decor, care există pentru că aşa cere democraţia. În rest, scopul şi rolul lor este acela de spărgători de grevă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii suceveni, spărgători de greve.
 Vizualizări articol: 2223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.46/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 13 voturi
Sindicaliştii suceveni, spărgători de greve3.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara titlu trimis de
( 7 oct 2009, 17:50:34
Lupule,iti simt frustrarea,chiar daca vrei s-o escamotezi! Ce v-ar mai prii ceva miscari sindicale,eventual degenerate in ceva ciocniri de strada!Ce jeturi de cerneala v-ar mai tasni din condeiele amortite de banalitatea cotidiana de pe aceste meleaguri!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei