Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La un pas de tragedie

Trei copii au trecut pe lângă moarte încercând să desfacă o bombă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joaca a trei copii cu o bombă explozivă a fost la un pas de producerea unei tragedii, micuţii fiind opriţi la timp de o femeie, în timp ce încercau să desfacă elementul de muniţie, care era activ şi putea exploda în orice moment. La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava alarma s-a dat marţi seară, în jurul orei 18.00, un poliţist din Straja anunţând că într-o gospodărie din comună se află o bombă.
Echipajul pirotehnic specializat al ISU Suceava ajuns la faţa locului, în gospodăria Evgheniei B., a ridicat o bombă explozivă de aruncător calibrul 82 mm.
Din cercetări a rezultat că nepotul proprietarei, un copil de 11 ani, a găsit elementul de muniţie în timp ce se plimba prin pădurea din apropiere, aducându-l acasă. Ajutat de doi prieteni, a pus bomba pe o masă de lemn, în curtea bunicii sale, după care cei trei au început să tragă de focos, pentru a-l desface. Din fericire, femeia a văzut la timp ce fac copiii, luând bomba şi ducând-o în şură. Aceasta a sunat apoi la 112, un om al legii de la Poliţia comunei Straja asigurând zona până la sosirea echipajului pirotehnic. Specialiştii ISU au ridicat bomba în condiţii de maximă siguranţă, aducând-o la unitate, unde urmează să fie distrusă într-un poligon autorizat
„Elementul de muniţie era o bombă explozivă de aruncător calibrul 82 mm, echipată cu focos, în perfectă stare de funcţionare, provenind din Al Doilea Război Mondial. Bomba, de provenienţă sovietică, cu un sistem de siguranţă neperformant, foarte simplu, este printre cele mai periculoase tipuri de muniţie descoperite pe teritoriul judeţului Suceava”, a precizat plutonierul major Alin Găleată, ofiţer de Informare şi Relaţii Publice în cadrul ISU Suceava.
După ce au ridicat bomba, pirotehnicienii au făcut un scurt instructaj cu persoanele din zonă, oamenii fiind sfătuiţi să anunţe poliţia dacă găsesc muniţie şi să nu o atingă sub nici o formă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei copii au trecut pe lângă moarte încercând să desfacă o bombă.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei copii au trecut pe lângă moarte încercând să desfacă o bombă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei