Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Siguranţă

Camere video de supraveghere pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O parte din străzile Sucevei, dar şi din instituţiile de învăţământ din Suceava vor fi supravegheate zi şi noapte prin intermediul camerelor video care vor fi instalate în cursului anului viitor.
Cele 108 camere video fixe şi mobile vor fi instalate în cele mai aglomerate locuri din municipiu, dar şi în şcoli şi grădiniţe, iar imaginile transmise de acestea vor fi monitorizate non-stop de o echipă a Poliţiei Comunitare Suceava, de la dispeceratul central de monitorizare, care va fi amenajat în sediul primăriei.
Proiectul “Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiul Suceava” face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Sucevei, în valoare de 22,4 milioane de euro, care a şi fost aprobat recent la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, după cum a anunţat ieri primarul Ion Lungu.
Acesta prevede achiziţionarea sistemelor de supraveghere, instalarea acestor echipamente, dar şi amenajarea centrului de monitorizare, valoarea totală a investiţiei fiind de aproape 500.000 de euro.
Implementarea proiectului presupune achiziţionarea a 72 de camere video fixe şi a altor 36 de camere video mobile, a 36 de videoservere, a 12 servere de monitorizare, 12 monitoare, echipamente de controlare a camerelor mobile, precum şi instalarea a peste 40.000 de metri liniari de fibră optică şi a altor zeci de mii de metri liniari de cabluri FTP şi cabluri video.
“Poate fi considerat un fel de Big Brother, dar scopul său este cel de creştere a siguranţei cetăţenilor, pentru că va fi montat în zonele cele mai aglomerate, în pieţe, în şcoli şi grădiniţe”, a spus Ion Lungu, menţionând că în baza informaţiilor video, agenţii Poliţiei Comunitare vor fi coordonaţi să intervină în cel mai scurt timp acolo unde sunt probleme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camere video de supraveghere pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 3226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Camere video de supraveghere pe străzile Sucevei4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ok boss trimis de
( 8 oct 2009, 11:17:43
Toate bune si frumoase,dar pe cand vom avea camere video si din primarie,sa vada populatia cum se munceste pe banii nostri?Eventual in biroul primarului?!In sala de sedinte era absolut normal sa fi fost postat macar pe internet sa putem si noi sti cum muncesc alesii nostri in folosul urbei!Vor fi postate si acolo unde sunt blocaje permanente in trafic,si care ar fi rezultatul palpabil?Suta in suta vor trebui pazite si acele camere de anumite ,,pasari' pt ca au reusit sa dispara capacele de canale sa fiti convinsi ca le vor gasi intrebuintari si la acele camere video!
1.1  RE: Ok boss trimis de
( 8 oct 2009, 16:22:52
Sunt intru totul de acord cu tine Anaconda. Ar fi cazul sa se puna si in primarie sau in consiliul judetean, dar si in alte institutii publice locale.
2.   Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc trimis de
( 8 oct 2009, 13:17:39
Angajatii din primarie sunt mici copii pe langa aia de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate !!! Din opt ore de servici cel putin cinci si le petrec plimbandu-se dintr-un birou intr-altul . PENIBIL !!!
3.   Rusine trimis de
( 8 oct 2009, 19:46:40
de ce doar inainte de alegeri vin cu idei geniale?

dupa alegeri nu o sa mai faca nimic
4.   Ar trebui... trimis de
( 8 oct 2009, 19:49:28
Sa puna o camera si in Passatul SV-10-PMS,sa vada alegatorii cum se plimba gospodarul cu lelita lui de la Plopeni la Prelipca si retur pe banii lor...
4.1  RE: Ar trebui... trimis de
(10 oct 2009, 01:08:32
Passat?Eu stiam ca si-a tras TOUAREG,doar sunt vremuri de restriste si a vrut sa faca economie,sa zicem merci ca nu si-a luat Lamborghini sau Ferrari.Trebuie sa spunem adevarul si numai adevarul,se stie ,ca te poti trezi oricand cu surprize surprize fara Andreea Marin!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei