Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Elevi de liceu, intimidaţi pentru a da taxă de protecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi elevi de la Colegiul Agricol Fălticeni au fost abordaţi agresiv, în ultima perioadă, la ieşirea de la ore, de o gaşcă de minori de vârste apropiate lor. Poliţia a intrat pe fir şi supraveghează zona liceului, descurajând intenţiile agresive ale puştilor problemă, o parte dintre ei cu dosare penale la activ, pentru fapte de furt.

 

Primele semnale cu privire la gaşca de minori care încearcă să terorizeze liceeni au ajuns la urechile oamenilor legii la puţin timp după debutul anului şcolar în curs. Mai mulţi elevi au povestit părinţilor ori dascălilor că la ieşirea de la ore, seara, după ora 18.00, au fost abordaţi de mai mulţi tineri de vârsta lor, care i-au avertizat că trebuie să plătească taxă de protecţie dacă vor să nu aibă probleme. Cel puţin oficial, nu există victime, în sensul că la poliţie nu a fost înregistrată nici o plângere de la vreun copil lăsat fără bani, însă mai mulţi părinţi au sesizat oamenii legii despre pericolul existent.
În fruntea minorilor care vor să facă rost de bani din buzunarele elevilor a fost recunoscut Alexandru Lucanu, în vârstă de 15 ani, cunoscut deja oamenilor legii din localitate, după ce a fost implicat în mai multe furturi. Din datele poliţiei rezultă că puştiul a adunat în ultima perioadă în jurul său mai mulţi minori, comiţând furturi împreună cu aceştia şi încercând acum să facă rost de bani prin intimidare.

 

Poliţia, în preajma şcolii în fiecare seară

În urma sesizărilor venite din mai multe direcţii, poliţia a luat măsura de a patrula în zona liceului. Astfel, în fiecare seară, de la orele 17.00 la orele 20.00, când îşi făcea de obicei apariţia gaşca, oamenii legii supraveghează străzile din apropierea liceului.
„După ce s-a purtat o discuţie şi cu directorul unităţii de învăţământ, am hotărât să implementăm acest sistem de patrulare şi i-am descurajat pe cei care încercau să facă rost de bani prin intimidarea elevilor. Din fericire, am fost sesizaţi la timp şi nu s-au înregistrat victime”, a declarat comisarul Constantin Gagiu, şeful Poliţiei municipiului Fălticeni, care a dat asigurări că situaţia este sub control şi a subliniat că sistemul de patrulare va fi menţinut o bună perioadă de acum încolo.

 

Fraţi infractori

În Fălticeni, numele Lucanu le este cunoscut atât anchetatorilor, dar şi multora dintre locuitori. Răzvan Vasile Lucanu, cu doi ani mai mare decât fratele său Alexandru, este acum după gratii, după ce a comis zeci de furturi. Acesta şi-a început activitatea infracţională încă de la 12 ani, ajungând în arest abia după ce a împlinit 16 ani, vârstă de la care minorii infractori nu mai sunt protejaţi atât de mult de lege. Imediat după arestarea sa, fratele mai mic i-a călcat pe urme, apucându-se de furturi şi adunând în jurul său şi alţi minori.
Un al treilea frate al acestora, Ionuţ Marius Lucan, major, a fost şi el un client al poliţiei, în dosare privind furturi, acţionând cu precădere în afara municipiului Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de liceu, intimidaţi pentru a da taxă de protecţie.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elevi de liceu, intimidaţi pentru a da taxă de protecţie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei