Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2009 - Anul XIV, nr. 165 (4151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe drumuri

Purtată peste 18 ore între patru spitale, pentru o banală intoxicaţie cu ciuperci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O profesoară din Gura Humorului, Angela M., de 44 de ani, aflată cu treburi în Iaşi, susţine că a fost plimbată peste 18 ore între patru spitale din acest oraş, după ce i s-a făcut rău în gară.
Coşmarul sucevencei a început miercuri dimineaţă, la ora opt, şi s-a terminat la două şi jumătate noaptea, când în cele din urmă femeia a fost diagnosticată cu intoxicaţie cu ciuperci şi internată.
„Am chemat ambulanţa, care m-a dus la Spitalul <Sfântul Spiridon>. Aici am stat pe holuri câteva ore. Cei care m-au consultat erau cu toţii tineri, iar o lungă perioadă de timp nu m-a băgat nimeni în seamă. Apoi am fost trimisă la Spitalul de Neurochirurgie, unde m-a consultat un medic care mi-a spus că nu am ce căuta la unitatea respectivă. Drept urmare, după alte câteva ore, am revenit tot cu ambulanţa la Spitalul <Sfântul Spiridon>”, afirmă femeia.

 

Îşi revine după tratament

Ea declară că după miezul nopţii a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar în cele din urmă a fost dusă la Spitalul de Urgenţe.
Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Urgenţe din Iaşi a confirmat povestea profesoarei din Gura Humorului, adăugând că evoluţia stării sale de sănătate este bună.
„O pacientă din judeţul Suceava a reuşit să vadă fenomenul Lăzărescu într-o singură zi. De la ora opt dimineaţa şi până la ora două şi jumătate noaptea, femeia a fost purtată între spitale. Am preluat pacienta şi am demarat tratamentul pentru intoxicaţie cu ciuperci. Din fericire, starea femeii este în curs de ameliorare, dar nu este normal ce s-a întâmplat”, a spus medicul, cu precizarea că suceveanca nu va depune plângere la Colegiul Medicilor, întrucât „singura ei dorinţă este să se facă bine”.

 

Vasile Astărăstoae: „Sistemul e vinovat”

Informat cu privire la cele întâmplate la Iaşi, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat că nu va declanşa o anchetă în acest caz deoarece la sediul instituţiei nu a fost depusă nici o reclamaţie.
„Dacă spitalele fac propria anchetă, iar apoi sesizează Colegiul Medicilor pentru că ar fi vreo neregulă comisă de cineva, evident că vom demara şi noi o investigaţie. Sistemul e vinovat. Până nu vom avea un spital de urgenţă care să cuprindă toate specialităţile nu vom rezolva chestiunea plimbatului pacienţilor între spitale”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Purtată peste 18 ore între patru spitale, pentru o banală intoxicaţie cu ciuperci.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Purtată peste 18 ore între patru spitale, pentru o banală intoxicaţie cu ciuperci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei