Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2009 - Anul XIV, nr. 165 (4151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Comisia Europeană a aprobat plăţile SAPARD pentru România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia Europeană a decis reluarea plăţilor către România pentru proiectele SAPARD aflate în derulare, însă blocajul nu i-a afectat pe beneficiari, toate plăţile fiind făcute de statul român în termenul de 90 de zile prevăzut de procedurile europene, acesta urmând să-şi recupereze în întregime sumele. Declaraţia aparţine directorului Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Ovidiu Donţu. „Au fost blocate practic plăţile între Uniunea Europeană şi România”, a precizat Donţu. El a subliniat că în judeţul Suceava au fost selectate 304 proiecte SAPARD, în valoare de 143 de milioane de euro, din care 224 au fost finalizate, 25 sunt în derulare, 55 fiind reziliate. Donţu a spus că majoritatea proiectelor aflate în derulare se vor finaliza până în lunile august şi septembrie, când este programată ultima tranşă de plată.
România a primit acordul de reluare a plăţilor SAPARD sâmbătă, 11 iulie, printr-o scrisoare din partea Comisiei Europene adresată preşedintelui ţării, premierului şi ministrului Agriculturii. „Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a realizat un plan de acţiuni pentru dezvoltarea resurselor umane şi o analiză de risc a tuturor proiectelor SAPARD. În acest sens, angajaţii APDRP au depus un efort foarte mare în tot acest timp şi au efectuat reverificarea tuturor proiectelor finalizate, nu doar a celor prevăzute în eşantioanele obişnuite de control. Astfel, au fost verificate toate cererile de plată înregistrate în sistem pentru a putea fi certificate şi aprobate respectând cererile impuse de către Comisia Europeană. De asemenea, APDRP a luat toate măsurile necesare pentru ca verificările pe teren să fie făcute în timp util şi pe baza standardelor cerute. Totodată, au fost realizate liste suplimentare de verificare pe teren care includ elemente specifice pentru diferitele tipuri de investiţii. În acelaşi timp, personalul Direcţiei de Audit Intern din cadrul APDRP a fost redimensionat, astfel încât să poată permite mai multe controale ad-hoc”, a declarat Donţu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia Europeană a aprobat plăţile SAPARD pentru România.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia Europeană a aprobat plăţile SAPARD pentru România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei