Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2009 - Anul XIV, nr. 165 (4151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Cum să-l cunoaştem pe Dumnezeu!?

„Atât de mult ne-a iubit pe noi Tatăl, încât ne-a dat pe Fiul Său [Ioan 3, 6]; dar şi Fiul însuşi a voit aceasta şi S-a întrupat şi a vieţuit cu noi pe pământ. Atât Sfinţii Apostoli, cât şi o mulţime de oameni au văzut pe Domnul în trup, dar nu toţi L-au cunoscut ca pe Domnul; dar mie, mult păcătosului, mi s-a dat să cunosc prin Duhul Sfânt că Iisus Hristos e Dumnezeu [1 Corinteni 12,3].
Domnul îl iubeşte pe om şi i Se arată cum El însuşi vrea. Şi când vede pe Domnul, sufletul se bucură cu smerenie de Stăpânul Cel milostiv şi nu mai poate iubi nimic altceva cum iubeşte pe Ziditorul său; chiar dacă vede toate şi iubeşte pe toţi, dar mai mult decât orice iubeşte pe Domnul.
Sufletul cunoaşte această iubire, dar nu o poate reda în cuvinte: ea este cunoscută numai prin Duhul Sfânt, pe care îl dă Domnul. Sufletul vede dintr-o dată pe Domnul şi-L recunoaşte. Cine putea descrie această bucurie şi veselie? Domnul este recunoscut în Duhul Sfânt, iar Duhul Sfânt rămâne în omul întreg: în suflet, în minte şi în trup.
Aşa este cunoscut Dumnezeu atât în cer, cât şi pe pământ. În nemărginita Sa milostivire, Domnul mi-a dat acest har, mie, păcătosului, şi va da oamenilor să cunoască pe Dumnezeu şi să se întoarcă la El.
Scriu în numele milostivirii lui Dumnezeu. Da, acesta este adevărul. Martorul meu este însuşi Domnul.
Domnul ne iubeşte ca pe propriii Săi copii şi ne iubeşte mai mult decât iubeşte o mamă, căci o mamă îşi poate uita copilul, dar Domnul nu ne uită niciodată.
Şi dacă Domnul însuşi n-ar fi dat Duhul Sfânt poporului ortodox şi marilor noştri păstori, n-am fi putut şti cât de mult ne iubeşte El.
Slavă Domnului şi marii Lui milostiviri, că unor oameni păcătoşi El le dă harul Duhului Sfânt.
Bogaţii şi împăraţii nu cunosc pe Domnul, dar noi, nişte monahi şi păstoriţi sărmani, îl cunoaştem pe Domnul prin Duhul Sfânt.
Pentru a cunoaşte pe Domnul n-avem nevoie nici de bogăţii, nici de învăţătură, ci e nevoie să fim ascultători şi înfrânaţi, să avem duh smerit şi să-l iubim pe aproapele, şi Domnul va iubi un asemenea suflet şi Se va arăta pe Sine însuşi sufletului şi îl va învăţa iubirea şi smerenia, şi-i va da tot ceea ce are nevoie pentru a-şi găsi odihna în Dumnezeu.
Oricât am învăţa, e cu neputinţă să cunoaştem pe Domnul dacă nu vom vieţui după poruncile Lui, pentru că nu prin ştiinţă, ci prin Duhul Sfânt se face cunoscut Domnul. Mulţi filozofi şi savanţi au ajuns la credinţa că Dumnezeu există, dar nu L-au cunoscut pe Dumnezeu. Şi noi, monahii, învăţăm ziua şi noaptea Legea Domnului, dar nu toţi ajung să-L cunoască, chiar dacă cred în El. A crede că Dumnezeu există e un lucru, dar a-L cunoaşte pe Dumnezeu e altceva.”
 

(Sf. Siluan Athonitul - Între iadul deznădejdii şi iadul smereniei)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să-l cunoaştem pe Dumnezeu!? .
 Vizualizări articol: 1514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum să-l cunoaştem pe Dumnezeu!?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..."SI CUVANTUL ERA DUMNEZEU"... trimis de
(17 iul 2009, 11:43:30
Ca sa-L cunoasem pe Dumnezeu TREBUIE neaparat sa citim , sa studiem Sfintele Scripturi, unde chiar El ne porunceste : "..CERCETATI SCRIPTURILE PENTRU CA SOCOTITI CA IN ELE AVETI VIATA VESNICA DAR TOCMAI ELE VORBESC DESPRE MINE"...( IISUS HRISTOS- EVANGHELIA DUPA IOAN, CAP.5, VER.39 ) Deci, cine nu citeste Biblia in veac nu-L va cunoaste pe DUMNEZEU si cerintele Lui cu privire la felul nostru de vietuire pentru a capata mantuirea ! Aburelile astea cu pomeni ,acatiste si lumanari aprinse la Paste si la Craciun( ocazii care se bea si se chefuieste-in draci-, cum se spune,il ajuta pe omul de rand sa-l cunoasca si sa fie al celuilalt...Asa ca, puneti mana fratilor pe Biblie, ca sa aflati calea spre vesnicia lui Dumnezeu !
2.   Sugestie trimis de
(17 iul 2009, 14:41:07
Pai, in opinia mea este mult mai simplu sa il cunosti pe dumnezeu dintr-un monument catre ignoranta si cocalarismul popilor si al populatiei in general...aka catedrala bantuirii neamului. Ca nu te simti bine daca nu ii desconsideri pe ceilalti...

parerea mea...
3.   Din contra,ii consider pe ceilalti... trimis de
(17 iul 2009, 16:24:11
slabi si cu totul nestiutori in ceea ce ne cere Dumnezeu din cauza ca nu vor sa citeasca si sa se convinga singuri de "dreapta credinta " pe care o au...Nu catedralele mari cat hangarele de avioane si nici alte cladiri monumentale n-aduc mantuirea ci ... DOAR IISUS HRISTOS, DOMNUL NOSTRU ! Asa ca, ai o parere total gresita,bade Ioane...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei