Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2009 - Anul XIV, nr. 165 (4151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Restricţii peste tot

Maşini spălate numai cu apă de la puţ şi patrule pe jos, măsuri anti-criză la Jandarmerie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava trece, la fel ca multe alte instituţii, printr-o grea perioadă din punct de vedere financiar, conducerea dispunând o serie de măsuri pentru reducerea cheltuielilor.
Pe lângă faptul că trebuie să facă economii la serviciu, jandarmii mai au o problemă, şi mai spinoasă, plata chiriilor fiind deja în întârziere, în timp ce suspendarea sporurilor pare iminentă.
Generalul de brigadă Eugen Şalar, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava, a explicat că unitatea trebuie să-şi reducă bugetele cu 25-30%, la fiecare capitol de cheltuieli.
„Pentru desfăşurarea misiunilor am adoptat un grafic ce vizează reducerea consumului de combustibil, de gaze naturale, de energie electrică, precum şi în ceea ce priveşte materialele de întreţinere a spaţiilor, cu scopul de a menţine o rezervă permanentă pentru situaţiile deosebite”, a precizat generalul de brigadă.

 

Economie pe toate liniile

Şalar nu a ezitat să vină şi cu exemple în ceea ce priveşte reducerea costurilor. La toate calculatoarele unităţii a fost introdus un program care întrerupe energia electrică dacă acesta nu este folosit timp de zece minute, recomandarea generală fiind de a se reduce la minimum necesar consumul de energie electrică.
„Monitorizăm zilnic consumul de gaze naturale la toate subunităţile din judeţ, iar centralele trebuie pornite doar când este neapărată nevoie.
La nivelul unităţii din Suceava, toate maşinile se spală la sediul de la Mihoveni, unde avem un puţ cu sursă de apă proprie”, a explicat cum se face economie la Jandarmerie Eugen Şalar.

 

Pe jos, şi ziua, şi noaptea, maşinile doar la intervenţii

Când vine vorba de carburantul pentru maşinile Jandarmeriei, care reprezintă unul din principalele „aspiratoare” de bani, dispoziţiile sunt clare. Patrulările se fac pedestru, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, iar maşinile sunt folosite numai atunci când este o intervenţie de urgenţă.
De altfel, conducerea Jandarmeriei Suceava nu vede o slăbire a forţei de intervenţie din această cauză, din contră, prezenţa jandarmilor pe străzi fiind considerată, în cele mai multe cazuri, mai eficientă decât cea în maşini.

 

Salariul de bază, singura certitudine

Nici când vine vorba de salarii situaţia nu este mai roz.
„Fondul de salarizare nu este afectat, însă suspendarea sporurilor şi a sumelor aferente chiriilor s-a pus în discuţie şi bănuiesc că se va ajunge la aşa ceva”, a recunoscut Eugen Şalar, subliniind că jandarmii nu beneficiază de plata orelor suplimentare ori a primelor de vacanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini spălate numai cu apă de la puţ şi patrule pe jos, măsuri anti-criză la Jandarmerie.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maşini spălate numai cu apă de la puţ şi patrule pe jos, măsuri anti-criză la Jandarmerie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei