Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezvăluiri

Prodan prezintă scenariul înţelegerii dintre PSD şi Traian Băsescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Senatorul PNL de Suceava Tiberiu Prodan a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că discuţiile privind colaborarea dintre PSD şi preşedintele României, Traian Băsescu, au demarat încă din perioada în care liderul statului a fost suspendat din funcţie la iniţiativa social democraţilor.

Mai mult, Prodan a arătat că suspendarea lui Traian Băsescu din funcţie a avut la bază un scenariu pus la punct de către preşedintele României, cu sprijinul celor din PSD. Senatorul liberal a explicat că în momentul în care conducerea PNL a analizat oportunitatea suspendării lui Traian Băsescu, 65% dintre membrii Delegaţiei Permanente a PNL au votat împotriva acestui demers.

„Asta deoarece ne-am dat seama că este un joc extrem de riscant. Însă a venit ameninţarea din partea PSD cu o primă moţiune de cenzură. Ei au spus că dacă nu vom fi de acord cu ideea lor de a-l suspenda pe Traian Băsescu, atunci vor depune acea moţiune. Ulterior, la discuţiile pe care le-am avut cu o parte din personalităţile din PSD, am aflat mai multe amănunte, cum că liderul PSD, Mircea Geoană, era înţeles deja cu preşedintele  Băsescu”, a declarat Tiberiu Prodan.

 

„A fost jocul lui Traian Băsescu”

El a spus că ideea declanşării procedurii de suspendare ar fi aparţinut, de fapt, sociologilor lui Traian Băsescu, ca soluţie pentru creşterea imaginii acestuia în rândul populaţiei. Prodan a precizat că înainte de suspendare, preşedintele României avea o cotă de încredere din partea populaţiei de doar 27%.

„Sociologii i-au spus că singurul lucru care poate să-l scoată din acea situaţie este un eveniment important. Noi am aflat mai târziu despre acest lucru. Iar acel eveniment deosebit a fost suspendarea lui Traian Băsescu. Iar când a venit PSD la întâlnirea noastră şi a spus că, dacă nu cuplaţi la suspendare, depunem moţiunea de cenzură, am votat pentru a-i susţine. Apoi, în luna septembrie a anului trecut, când a venit domnul Geoană şi a spus că vor depune o altă moţiune de cenzură, ne-am dat seama că noi nu vom intra la guvernare, pentru că înţelegerea e realizată între PD-L şi PSD”, a spus Prodan.

Senatorul liberal a mai adăugat că liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, nu ar trebui să fie criticat pentru faptul că nu a negociat îndeajuns cu PD-L pentru a intra la guvernare, în condiţiile în care acest partid a stabilit deja că va colabora cu PSD.

Nu în ultimul rând, Tiberiu Prodan a precizat că înţelegerea dintre Traian Băsescu şi PSD s-a făcut fără consultarea organizaţiilor din teritoriu ale PD-L.

„Tot acest joc îi aparţine lui Traian Băsescu, cel care este cea mai mare problemă a României, lucru declarat şi de Ion Iliescu. Iar ideea lui a fost să aducă PSD la guvernare, pentru a scăpa de un contracandidat puternic la alegerile prezidenţiale din toamnă”, a mai precizat senatorul PNL de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prodan prezintă scenariul înţelegerii dintre PSD şi Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prodan prezintă scenariul înţelegerii dintre PSD şi Traian Băsescu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei