Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Primăriile au cheltuit aproape în totalitate banii primiţi de la Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Primăriile sucevene au reuşit să cheltuiască în proporţie de aproape 100% fondurile primite în cursul anului 2008 din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului României. Potrivit unei situaţii întocmite de Direcţia Generală a Finanţelor Publice, aproximativ 96% dintre banii primiţi de la Guvern au fost folosiţi de către administraţiile locale, fie pentru cheltuieli curente şi de capital, fie pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din cursul anului trecut.

Din datele furnizate de DGFP Suceava, în anul 2008, primăriile sucevene au primit 55,546 milioane de lei (555,46 miliarde de lei vechi), suma rămasă nefolosită la sfârşitul anului fiind de 2,4 milioane de lei.

Potrivit unei Hotărâri a Guvernului adoptată în ultima şedinţă din anul 2008, toate fondurile care nu au fost folosite de către primării vor fi retrase din conturile acestora şi vor fi transferate la bugetul de stat. Practic, prin această decizie a Guvernului autorităţile locale rămân fără o parte din economiile pe care şi le puteau constitui din sumele primite din fondul de rezervă care nu au fost utilizate.

Cele mai afectate de această hotărâre sunt primăriile din comunele Poiana Stampei, Poieni Solca, Buneşti, Frumosu, Hînţeşti sau Coşna. Dintre acestea, cele mai mari sume le au de restituit primăriile din Poiana Stampei – 340.000 de lei (3,4 miliarde de lei), Poieni Solca – 213.000 de lei şi Buneşti – 145.000.

 

Primăriile rămân fără bani pentru plata lucrărilor de infrastructură 

Contactat telefonic, primarul din Poiana Stampei, Elisei Todaşcă, ne-a declarat că nu a reuşit să folosească cei 340.000 de lei pe motiv că banii au intrat în cont în data de 30 decembrie 2008, zi în care Guvernul a adoptat hotărârea de Guvern privind restituirea sumelor neutilizate.

„Deşi hotărârea prin care am primit aceşti bani a fost dată în luna octombrie 2008, banii au ajuns în conturile primăriei abia la sfârşitul anului. Iar acum suntem nevoiţi să îi dăm înapoi”, a spus primarul din Poiana Stampei. El a precizat că decizia Guvernului de a retrage fondurile neutilizate îl pune în situaţia de a rămâne fără bani pentru plata firmei care a realizat lucrările noului sistem de alimentare cu apă a comunei.

În acelaşi timp, primarul din Poieni Solca, Simion Jucan, a precizat că nu a reuşit să folosească întreaga sumă primită de la Guvern din cauza procedurilor de organizare a unor licitaţii pentru realizarea unor lucrări de investiţii. Jucan a precizat că nu va reuşi să-şi onoreze o serie de contracte pe care le are deja în derulare.

„Decizia Guvernului nu este în folosul administraţiilor locale. Banii erau pentru acoperirea unei părţi din cheltuielile pentru extinderea primăriei, pentru lucrări de apărări de maluri şi pentru Planul Urbanistic General. Acum am rămas fără bani, şi nu ştiu cum o să mai acoperim aceste cheltuieli”, a spus primarul din Poieni Solca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile au cheltuit aproape în totalitate banii primiţi de la Guvern.
 Vizualizări articol: 1467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăriile au cheltuit aproape în totalitate banii primiţi de la Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei