Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul trecut

Peste 150 de copii neglijaţi de părinţi au ajuns în grija statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Numărul copiilor abuzaţi, neglijaţi sau abandonaţi de familie, care au necesitat instituirea unei măsuri de protecţie, a crescut în anul 2008, comparativ cu anii anteriori. În anul 2007 s-au înregistrat 121 de cazuri de minori care au ajuns în grija statului, iar anul trecut 171 de copii au fost luaţi din familie pentru că nu aveau condiţii corespunzătoare de trai. Dintre aceştia, 73 de copii au fost daţi în asistenţă maternală, 69 de copii au fost plasaţi în centre de tip rezidenţiale - case de tip familial sau apartamente sociale, iar 29 de cupluri mamă-copil au beneficiat de serviciile centrelor maternale din Suceava şi Gura Humorului.

„Spre deosebire de alţi ani, la sfârşitul anului trecut nu ne-am confruntat cu o avalanşă de cazuri, aşa cum ne obişnuisem. Poate autorităţile locale au gestionat mai bine cazurile sociale iar sărăcia, în urma încercărilor noastre de a responsabiliza comunităţile, a ajuns să nu mai reprezinte un factor decizional în instituirea unei măsuri de protecţie”, este de părere Niculina Doina Daneliuc, director executiv adjunct la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Ea a mai spus că din ianuarie 2005, de la intrarea în vigoare a Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi a întregului pachet legislativ privind protecţia drepturilor copilului, eforturile Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava s-au canalizat în direcţia evitării separării copilului de familia sa şi doar cazurile grave de abuz, neglijenţă asupra copilului sau violenţă în familie au ajuns în faţa comisiei pentru protecţia copilului sau a instanţei în vederea instituirii unei măsuri de protecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150 de copii neglijaţi de părinţi au ajuns în grija statului.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 150 de copii neglijaţi de părinţi au ajuns în grija statului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei