Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condiţii improprii

Centrul de Plasament „Laureţia Ulici”, fără autorizaţie de funcţionare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea Centrului de Plasament „Laurenţia Ulici” din Gura Humorului, unde sunt internaţi 99 de copii şi tineri, dintre care 51 au handicap grav, accentuat sau mediu, se desfăşoară fără autorizaţie de funcţionare. Motivul pentru care acest centru funcţionează „cu acte în neregulă” este acela că nu îndeplineşte condiţiile cerute de Uniunea Europeană.

Pereţii centrului sunt placaţi cu lambriu de plastic, pardoseala nu este protejată cu gresie, mobilierul prezintă un grad avansat de degradare, treptele sunt uzate, iar spaţiul în care sunt asistaţi copiii nu este compartimentat conform standardelor Uniunii Europene.

Specialiştii din cadrul DGASPC Suceava încearcă de câţiva ani, mai exact din anul 2004, să includă acest centru într-un un proiect de închidere - PIN (Proiect de Interes Naţional).

De aceea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi-a propus ca în 2009, cu banii de la Consiliul Judeţean Suceava, circa 31 de milioane de lei, să recompartimenteze spaţiile în vederea respectării normelor sanitar veterinare, să placheze cu faianţă pereţii, să doteze grupurile sanitare cu cabină de duş, să placheze cu gresie pardoseala şi să facă o reparaţie capitală a instalaţiei electrice.

În Centrul de Plasament „Laurenţia Ulici”, 52 de copii au între 14 – 18 ani, 10 copii au vârsta sub 14 ani, iar 37 sunt deja majori. Mai bine de jumătate dintre aceşti copii şi tineri au un grad de handicap sever şi singura lor casă este acest centru de plasament. Mulţi dintre ei s-au născut cu handicap şi au fost aduşi la Gura Humorului de la fostul Spitalul de Neuropsihiatrie Copii Siret în anul 2001, când a fost desfiinţat acest spital la presiuni internaţionale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Plasament „Laureţia Ulici”, fără autorizaţie de funcţionare.
 Vizualizări articol: 1218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Centrul de Plasament „Laureţia Ulici”, fără autorizaţie de funcţionare3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei