Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studenţii clujeni au inventat robotul care aduce berea şi pe cel care asistă şoferii la parcări

Duminică, 11 Ianuarie 2009 (16:52:48)
Studenţii clujeni de la Facultatea de Matematică şi Informatică a UBB au prezentat, duminică, într-un concurs, modele de roboţi inteligenţi care pot executa diverse operaţiuni practice, printre care s-au numărat robotul care poate aduce o doză de bere şi cel care ajută şoferii să parcheze.

La cea de-a doua ediţie a Zilei Roboţilor Inteligenţi – UBBots 2009 au participat 18 echipe de studenţi care au şi primit note pentru proiectele practice prezentate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am încercat să creăm proiecte practice, utile omului, care să ajute oamenii în gospodărie. Jumătate din nota pentru proiect va merge tocmai pentru partea de utilitate. Proiectele au fost la liberă alegere”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Oltean, profesor la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB), coordonatorul concursului.

Roboţii au fost achiziţionaţi din SUA din granturi de cercetare şi asamblaţi de cei 60 de studenţi de anul al treilea participanţi la Ziua Roboţilor Inteligenţi.

Cel mai mare succes l-au avut Beer Bot, "cel mai bun prieten al bărbatului”, realizat de o echipă de trei studenţi cu scopul de a servi o doză de bere.

"Robotul poate să aducă o doză de bere când stai acasă şi te uiţi la un meci de fotbal la televizor. De fapt, scopul este găsirea unui obiect, ridicarea acestuia şi depozitarea într-un loc marcat", a explicat un membru al echipei.

Un alt proiect apreciat a fost LEGO Parking Assistant, menit să îi ajute pe şoferi în traficul de zi cu zi, "şi anume în momentul în care aceştia doresc să efectueze manevre de parcare”, după cum a explicat una dintre studente.

"Robotul este echipat cu un senzor de ultrasunete folosit pentru măsurarea distanţelor. Robotul rulează în zona de parcare verificând continuu distanţa laterală în partea dreaptă şi distanţa în faţă", a spus aceasta.

Printre alţi roboţi prezentaţi s-au mai numărat cel care se ocupă de prepararea cafelei dimineaţa, robotul colector, care strânge coşurile de gunoi dintr-o încăpere, robotul "capcană pentru şoricei”, robotul care, echipat cu o lamă, poate curăţa zăpada, sau cel care poate realiza o hartă a unei încăperi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii clujeni au inventat robotul care aduce berea şi pe cel care asistă şoferii la parcări.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţii clujeni au inventat robotul care aduce berea şi pe cel care asistă şoferii la parcări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei