Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces

“Proprietarii” din Parcul Şipote, din nou în instanţă în 15 ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Primii proprietari de terenuri în Parcul Şipote, chemaţi în judecată de Direcţia Silvică Suceava, sunt Fecla Zettel şi Rodica Vrînceanu Dascălu, care au obţinut titluri de proprietate pentru 0,14 ha, respectiv 0,13 ha din terenul care în documente figurează ca fiind al Direcţiei Silvice.

Instituţia a cerut prioritar anularea celor două titluri, în baza Legii nr.18/1991 cu modificările ulterioare, deoarece pentru aceste suprafeţe Primăria Suceava a emis deja autorizaţii de construcţie. Primul termen de judecată a fost în data de 4 decembrie 2008, când deţinătorii titlurilor de proprietate au cerut un nou termen pentru a-şi angaja un avocat. Părţile se vor întâlni din nou în sala de judecată în data de 15 ianuarie.

Până la finalizarea procesului, pe terenul pe care ar fi urmat să se ridice două blocuri de locuinţe se sistează orice investiţie.

Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, ne-a declarat că din cele 16 titluri de proprietate care au fost eliberate în Parcul Şipote, pe terenul care aparţine statului, doar 12 poziţii au fost confirmate de Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, adică doar 12 proprietăţi sunt intabulate, celelalte provin din vânzări ulterioare şi divizări.

 

Direcţia Silvică pregăteşte şi varianta de rezervă, dacă pierde procesul

Directorul Solovăstru este destul de optimist în ceea ce priveşte decizia judecătorilor, însă a precizat că juriştii din instituţia pe care o conduce au în vedere şi o variantă de rezervă, în cazul în care magistraţii vor da câştig de cauză proprietarilor, deşi titlurile de proprietate şi punerea în posesie s-au făcut cu încălcarea legii.

“Noi am plecat de la situaţia tabulară actuală şi ne judecăm cu cei care sunt intabulaţi. Dacă nu vom avea câştig de cauză vom face acţiune în revendicare, cu plata tuturor taxelor”, a precizat directorul Direcţiei Silvice.

Dacă se va ajunge aici, Direcţia Silvică va trebui să achite câteva sute de milioane de lei vechi cu titlu de taxe, care se calculează în funcţie de suprafaţa revendicată şi valoarea de piaţă a terenului.

În Parcul Şipote au obţinut peste 8.000 mp de teren circa 10 persoane. Parcelele pentru care le-au fost eliberate titlurile sunt între 3.200 mp şi puţin peste 100 mp şi toate titlurile sunt pentru teren agricol, pe suprafeţe care în documente apar a fi, în evidenţele Direcţiei Silvice Suceava, ca teren cu vegetaţie forestieră.

Terenurile respective au intrat în proprietatea şi administrarea statului, prin Direcţia Silvică, pentru consolidare, în 1975, 1983 şi 1985 şi după acte aici ar trebui să se afle şi astăzi. Au fost, însă, trecute în proprietate privată după 1990 şi în jurul lor a început scandalul după ce opinia publică, dar şi Direcţia Silvică, au aflat din presă că aici un investitor a cumpărat teren şi vrea să ridice blocuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Proprietarii” din Parcul Şipote, din nou în instanţă în 15 ianuarie.
 Vizualizări articol: 1902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“Proprietarii” din Parcul Şipote, din nou în instanţă în 15 ianuarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In atentia Directiei Silvice Suceava trimis de
(10 ian 2009, 11:59:05
Toata lumea din Suceava asteapta amenajarea Parcului Sipote. Cat sa mai asteptam? Vrem sa avem un parc frumos, cu alei refacute, banci noi, iluminatul pus la punct.

Au trecut 20 de ani de la Revolutie si nu s-a facut nimic in Parcul Sipote.

Unde esti tu, Tepes Doamne?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei