Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boală lungă

PD-L şi PSD Suceava amână schimbarea şefilor de descentralizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cele două formaţiuni politice din coaliţia aflată la guvernare, PD-L şi PSD, nu au ajuns la o înţelegere în privinţa împărţirii instituţiilor descentralizate şi a persoanelor care vor lua locul actualilor directori. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a confirmat, ieri, că încă nu s-a făcut nici o nominalizare, nici măcar în privinţa prefectului şi a celor doi subprefecţi.

Mîrza a spus că a stabilit, în schimb, cu partenerii din PD-L, să realizeze „un program de dezvoltare economică şi socială a judeţului”. „Vom stabili responsabilităţi şi ne vom preocupa de urmărirea derulării proiectelor, mai ales în domeniul infrastructurii. Când acest program va fi pus la punct, vom face o conferinţă de presă comună cu PD-L şi îl vom comunica”, a declarat, în conferinţă de presă, senatorul Mîrza.

Acesta a încercat să convingă de faptul că nu repartizarea funcţiilor în instituţiile statului ar fi principalul scop al negocierilor şi întâlnirilor cu PD-L, ci proiectele de dezvoltare a judeţului.

Liderul PSD a admis că cele două partide fac şi o „evaluare a oamenilor” care conduc descentralizatele şi a menţionat că, „acolo unde sunt profesionişti care şi-au demonstrat calităţile de manageri pe funcţii”, vor rămâne.

 

Tergiversarea nominalizărilor, fără nici o explicaţie

El nu a oferit nici o explicaţie asupra motivelor din care întârzie nominalizările, deşi la începutul acestei săptămâni anunţa, tot în conferinţă de presă, că până în data de 9 ianuarie vom avea cel puţin numele noului prefect şi ale subprefecţilor.

Tergiversarea negocierilor ar putea avea legătură cu numărul mare de persoane care se consideră îndreptăţite să fie răsplătite cu o funcţie, atât la PSD cât şi la PD-L, cât şi de obligaţia asumată de PD-L în campania electorală faţă de directorii liberali „cooperanţi”, de a-i menţine în posturi şi după alegeri.

Asta restrânge numărul posturilor care pot fi eliberate şi îngustează plaja negocierilor pentru democrat-liberali, deşi, spun unele surse din cadrul coaliţiei, sunt câteva cazuri în care PD-L ar vrea să scape de directorii care au acceptat „dubla simbrie” şi ar prefera să realizeze acest lucru cu mâna PSD.

Mîrza a mai spus că fiecare partid îşi stabileşte oamenii pe care îi promovează, fără a fi necesar acordul sau consultarea celuilalt partid. El a mai precizat că, în ceea ce-l priveşte, oricum nu are nici o problemă cu nimeni din PD-L, indiferent care au fost relaţiile până la semnarea „Parteneriatului pentru România”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L şi PSD Suceava amână schimbarea şefilor de descentralizate.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 7 voturi
PD-L şi PSD Suceava amână schimbarea şefilor de descentralizate1.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NEINTELEGEREA DUPA CIOLANUL DE ROS trimis de
(10 ian 2009, 11:55:33
PUN PARIU CA PSD VA MARAI LA PDL PT CA ACESTA VA ROADE MAI MULT SI IL VA MUSCA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei