Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Monstruos

Bebeluş omorât de mamă, pentru că nu o lăsa să doarmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O femeie din comuna Coşna a fost reţinută, ieri seară, de procurorii criminalişti, fiind suspectă că şi-a omorât cel mai mic dintre cei trei copii ai ei, un bebeluş în vârstă de doar două luni.

Scenariul crimei este unul cât se poate de şocant: micuţul a fost izbit fie de podea, fie de pereţi, pentru că nu o lăsa pe mamă să doarmă.

Cumplita poveste s-ar fi petrecut în noaptea de joi spre vineri, atunci când Elena Covătaru, în vârstă de 36 de ani, s-a dus la culcare, dormind în acelaşi pat cu cel mai mic dintre copiii ei. Cu câteva ore înainte, consumase cantităţi mari de alcool şi  se certase cu concubinul ei, care plecase de acasă, să doarmă în altă parte.

Potrivit unor surse judiciare, copilul cel mare al Elenei Covătaru, un adolescent în vârstă de 14 ani, care dormea cu frăţiorul mai mic (de 5 ani), susţine că şi-a auzit mama de mai multe ori ţipând către bebeluş să tacă din gură.

Speriat, micuţul plângea şi mai tare, lucru care o făcea pe femeie să fie şi mai iritată.

La un moment dat, spre dimineaţă, în jur de ora 3, le-a mai povestit poliţiştilor adolescentul în vârstă de 14 ani, mama sa l-a trezit din somn şi i-a cerut să sune la salvare, că bebeluşul nu mai sufla.

Deşi ambulanţierii sosiţi la faţa locului au încercat să-l resusciteze pe micuţ, manevrele de prim ajutor s-au dovedit a fi în zadar, copilul fiind decedat.

 

Verdict: crimă

Cum Elena Covătaru îl lua pe „nu” în braţe şi nega că şi-ar fi lovit bebeluşul, poliţiştii au fost nevoiţi să aştepte rezultatul necropsiei pentru a stabili ce s-a întâmplat. Oamenii legii luau în calcul şi varianta potrivit căreia copilul să fi murit asfixiat în pat, involuntar, de corpul mamei sale.

Verdictul medicului legist însă a fost clar: crimă. Copilul decedase în urma unui traumatism cranio-cerebral prin lovire activă.

Spre Coşna a plecat, ieri după-amiază, o echipă operativă a Serviciului de Investigaţii Criminale, coordonată de procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Ieri seară, până la ora închiderii ediţiei, Elena Covătaru a refuzat să dea vreo declaraţie în faţa anchetatorilor.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia va fi pusă sub acuzare pentru omor calificat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bebeluş omorât de mamă, pentru că nu o lăsa să doarmă .
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bebeluş omorât de mamă, pentru că nu o lăsa să doarmă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei